USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Росії в 30-градусний мороз страйкують проти виборів Путіна

28 Січня 2018 11:13
У Росії сьогодні, 28 січня, відбуваються акції протесту опозиційного політика Олексія Навального - "Страйк виборців", метою якого є переконати виборців не ходити на вибори президента РФ у березні, інформує ТСН.

На Далекому Сході акції вже закінчилися - в Південно-Сахалінську, Магадані і Владивостоці. Зазначається, що люди вийшли, незважаючи на сильний мороз.

Так, в Барнаулі було -30 градусів морозу.

У більшості міст акції були непогоджені з владою. Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що за минулий тиждень поліція прийшла до 78 з 84 регіональних штабів. Поліцейські проводили обшук, щоб вилучити листівки та інші матеріали через" заклики до несанкціонованого мітингу".

У "ОВД-Инфо" повідомили про затримання на акціях. Так, в Южно-Сахалінську учасницю акції затримали, звинувативши її в тому, що вона закрила обличчя шарфом. У Березниках у Пермському краї співробітницю штабу Навального затримали з листівками, але потім відпустили. Начальника штабу в Кемерово Ксенію Пахомову затримали, зупинивши таксі, в якому вона їхала на акцію.

На організатора акції в Южно-Сахалінську Степана Лосєва склали протокол про порушення порядку організації мітингу і поширення агітаційних матеріалів (це порушення виборчого законодавства, хоча Навального до виборів не допустили).

Також у Навального повідомили, що поліція зайшла до його Фонду боротьби із корупцією нібито через дзвінок про бомбу в приміщенні.

Правоохоронці розпиляли двері. Пізніше поліція заявила, що ведучий прямого ефіру акцій Дмитро Нізовцев сам подзвонив і "заклав" бомбу в офісі ФБК.

Нагадаємо, Навального не допустили до виборів на пост президента Росії через судимість. Сам російський опозиціонер зазначає, що має право висуватися, оскільки не перебуває у в'язниці. Він закликає всіх свідомих громадян РФ бойкотувати вибори, які відбудуться 18 березня 2018 року, де знову, вже вчетверте, візьме участь Володимир Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 28 Січня 2018 11:30
коментар було видалено
Ростов Показати IP 28 Січня 2018 12:01
Здорово повеселили на счет Навального. Навальный - 0 , голосовать буду за Павла Грудинина.
остап Показати IP 28 Січня 2018 12:04
Скільки не страйкуй - президентом буде пУЙ!!!
Українець Показати IP 28 Січня 2018 13:36
Навальний в Росії - це такий самий клоун, як сракашвілі в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus