USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Росії залишилося не більш ніж 45% від тих ракет, які були до початку війни, – ГУР

28 Серпня 2022 00:26
Високоточна зброя у Росії вже на межі, а резервів за деякими типами ракет майже немає, зокрема складна ситуація з «Калібрами», «Іскандерами», «Кинджалами».

Про це повідомив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає УП.

«За нашими підрахунками, в них залишилося не більш як 45% від тих ракет, які були до початку війни. Особливо складна в них ситуація з «Іскандерами». Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше. Складна ситуація з тими ж «Калібрами», це досить ефективна ракета, але їхня кількість не така велика. Через те вони використовують ці X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються», – зазначив він.

За словами Скібіцького, за всіма нормативними документами, Росія мусить мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає, наприклад, за «Іскандерами».

Тому розвідка очікує, що росіяни будуть використовувати інші засоби ураження. Зокрема окупанти зараз активно використовують «Ураган», «Смерч» – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанцій, на 70-80, максимум до 100 кілометрів.

Читати ще: Військові пояснили, чому ППО стала краще збивати російські ракети

Противник цими системами інтенсивно обстрілює Миколаїв, Запорізьку область, Харків.

Скібіцький вважає, що цими системами росіяни будуть намагатися зруйнувати українську інфраструктуру, об'єкти тепломережі, бойові порядки та завдавати психологічного тиску на місцеве населення.

Щодо «Кинджалів», то, за даними розвідки, їх у Росії залишилось мало – 30-40 штук. І це ті зразки, які першими надійшли на озброєння і не пішли в масове виробництво.

Читати ще: Росія, ймовірно, використала 55-60% свого резерву високоточної зброї

«Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але її використовують для демонстрації сили і для нас, і для наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння», – підсумував Скібіцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus