USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

У школі Луцької громади, яка розрахована на 200 учнів, навчається пів тисячі дітей

22 Грудня 2021 14:30
Приміщення загальноосвітньої школи у селі Забороль Луцької територіальної громади розраховане на 200 учнів, утім станом на сьогодні тут навчаються близько 500 дітей.

Про це під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня поінформував староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський.

З його слів, своїм основним досягненням за рік староста вважає реконструкцію приміщення Заборольської загальноосвітньої школи, на яку виділили 15 мільйонів гривень бюджетних коштів міста та 3 мільйони з бюджету області.

Пріоритетом на наступний рік староста вважає завершення будівництва, адже станом на сьогодні школу реконструювали на 50%.

«Школа розрахована на 200 учнів, а наразі тут навчається 500 дітей. За прогнозами щороку по одному класу і 25 дітей буде додаватися. Діти навчаються в дві зміни. Станом на сьогодні на реконструкцію використали 30 мільйонів гривень», - зазначив Валерій Боярський.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що добудовувати школу в селі Забороль, яке увійшло до складу Луцької міської територіальної громади, будуть за кошти місцевого бюджету.

У 2020 році у Заборольському ліцеї навчалися понад чотириста учнів. Нині школа переповнена майже удвічі. Ще у 2018 році з обласного бюджету виділили кошти на добудову старого приміщення та розпочали будівництво. Відтоді минуло три роки, а роботи так і не завершили. Для добудови нового корпусу потрібно 28 мільйонів, а весь кошторис складає 60 мільйонів гривень.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 15:22
Добудова до старого. То тільки в нас таке. Нормальні люди валять і будують заново те, що потрібно. Виходить дешевше. Але в нас вкрасти хочуть побільше. От і реконструюють. Як посади, так і будівлі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus