USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У школи Луцької громади планують набрати понад три тисячі першокласників

16 Серпня 2023 10:41
З 1 вересня до закладів загальної середньої освіти Луцької міської громади планують набрати близько 3350 учнів. Натомість дошкільна освіта громади охопить понад дев’ять тисяч дітей.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що протягом літа відбувалася активна підготовка до опалювального сезону та закладів освіти до навчального року. З міського бюджету було виділено 25 мільйонів гривень для різноманітних заходів. Щодо підготовки укриттів, то усі вони готові.

«Ми максимально робимо все, щоб наші діти навчалися в офлайн-режимі. Про це говорив і міністр освіти Оксен Лісовий», – зазначив Віталій Бондар.

У закладах освіти для колективного захисту наявні захисні споруди (сховища, укриття), споруди подвійного призначення (у мирний час їх використовували для господарських потреб, але мають і функцію укриття), найпростіші укриття (підвальні, цокольні приміщення). Приміщення укриттів – у належному технічному, санітарному та протипожежному стані.

Відзначимо, що на виконання розпорядження міського голови з 14 до 18 серпня комісія здійснює огляд закладів освіти на предмет готовності до нового навчального року. До роботи в комісії додатково залучені представники ДСНС, Держенергонагляду, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради.

З 1 вересня у ЗЗСО Луцької громади планують створити 121 перший клас із набором в них близько 3350 учнів (за проєктною сіткою). Цікаво, що в реєстрі Луцької громади наявно 2653 дитини, яким до 1 вересня виповнилося або ж виповниться 6 років.

Натомість дошкільною освітою з 1 вересня буде охоплено 9242 дитини, які здобуватимуть її у 428 групах. Із загальної кількості – 2707 дітей старшого віку. У зв’язку із зменшенням кількості дітей у ЗДО №30 буде призупинено діяльність однієї вікової групи.

При зарахуванні дітей у ЗДО особливу увагу приділили дітям пільгових категорій (військовослужбовців Збройних сил України, внутрішньо переміщених осіб тощо). Відповідно до поданих заяв від батьків цієї категорії, 1015 дітей будуть відвідувати заклади дошкільної освіти.

Також проведено моніторинг кількості дітей, які перебувають за межами України. Нині ця кількість становить 1150 дітей.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus