USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У скандальної птахофабрики на Волині хочуть відсудити 10 мільйонів

1 Лютого 2023 17:36
У Володимир-Волинської птахофабрики хочуть відсудити понад 10 мільйонів гривень. Саме на таку суму податкова виписала грошових зобов’язань підприємству. Зараз птахофабрика оскаржує у суді такі приписи.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Судяться за 10 мільйонів гривень – саме на таку суму фінансових зобов’язань наклала державна податкова служба Західного міжрегіонального управління на Володимир-Волинську птахофабрику. Підприємство вимагає скасувати податкове рішення, яке винесли ще 20 жовтня 2021 року.

«Документальна позапланова перевірка товариства, за результатами якої відповідно відповідачем був складений акт. В цьому акті були викладені висновки. Вважаємо, що висновками для такого органу, які викладені у тому акті щодо безтоварності господарських операцій між товариством та його контрагентом, не підтверджуються належними доказами та спростовуються фактичними обставинами справи», – зазначив юрист Михайло Чуб.
Перш за все юрист птахофабрики наголошує на тому, що перевірку, внаслідок якої і наклали фінансові санкції, здійснювали незаконно. Мова йде про те, що птахофабрика неналежно відобразила певні фінансові операції з іншими суб’єктами господарювання.

Які саме порушення знайшли податківці, зрозуміти важко. Тим паче, що представник Володимир-Волинської птахофабрики говорити на цю тему не хоче.

«Нам виписали грошове зобов’язання, яке підтверджується податковим повідомленням, на суму 10 мільйонів 339 тисяч 172 гривні. Порушення, які нам інкримуніють, є у матеріалах справи. Коментувати це все наразі… Я втомлений. Це все буде пізніше», – сказав юрист.

Зазначимо, що з Володимир-Волинською птахофабрикою журналісти знайомі давно і дуже добре. Адже навколо цього підприємства 4 роки тому виник екологічний скандал. Відходи птахофабрики утилізували дивним чином. Все зливалося у відстійник, який розміщений за містом фактично впритул до людських городів і паїв.

Після того, як місцеві люди відзняли та опублікували в соціальній мережі відео, як з труби в ллється червона речовина, журналісти поїхали на місце події, де виявили кілька озер з відходами. Завбачливі підприємці на той час уже встигли підправити ситуацію, загородивши ці відстійники величезним парканом і прикривши дерев’яними настилами труби, які проведені від птахофабрики до зливів.

З огляду на те, яку шкоду наносять такі підприємства довкіллю, буде доволі цікаво, наскільки чесно вони працюють. Тому журналісти і надалі слідкуватимуть за діяльністю цього підприємства.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року з відстійників птахофабрики зливали нечистоти у водойму. Держпродспоживслужба Волині долучилася до перевірки «Володимир-Волинської птахофабрики» через «криваві відходи». За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus