USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Словаччині штрафуватимуть за порушення черговості вакцинації

15 Січня 2021 14:15
Парламент Словаччини вводить в країні штраф в розмірі €10 000 за порушення черговості в вакцинації від коронавірусу з використанням службового становища.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Законодавці вважають, що великий штраф відіб’є бажання у чиновників і медперсоналу клінік, які мають доступ до вакцини, де роблять щеплення проти коронавірусної інфекції, забезпечити доступ до дефіцитного препарату позачергово родичам і друзям.

«За такі зловживання позбувся посади директор чеського Державного медичного інституту Павло Бржезовський», – нагадав телеканал TA3.

Нагадаємо, що вакцинація препаратом від компаній Pfizer і BioNTech почалася в Словаччині 26 грудня. Першими в списках на вакцинацію є літні громадяни, хворі на тяжкі хронічні захворювання, медики і вищі посадові особи, від діяльності яких залежить безперебійне функціонування держструктур і економіки країни.

Усього в Словаччині з початку епідемії було виявлено 217 978 випадків зараження коронавірусом. Померли 3 260 пацієнтів з діагнозом COVID-19.

Читати ще: У Польщі університет оштрафують на $67,5 тисяч через вакцинацію «обраних»

З 1 жовтня в Словаччині був відновлений режим надзвичайної ситуації, який діяв в період першої хвилі пандемії. Він повинен завершитися 9 лютого.

Зазначимо, офіційно вакцинація від коронавірусу почалася вже в понад 30 країнах світу, України серед них немає. Київ чекає на перші вакцини не раніше кінця зими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus