USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У спеціалізованому будинку дитини в Луцьку хочуть переглянути штат і ввести платні послуги

12 Серпня 2021 22:26
Штат Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки планують переглянути, оскільки в облраді вважають, що той надто роздутий.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії обласної ради.

Зокрема, депутати розглянули проект рішення, яким повертають автономність згаданому закладу. Річ у тім, що у жовтні минулого року будинок дитини вирішили приєднати до тоді ще обласної дитячої лікарні, а нині – обласного медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Проте пропонується відмінити це рішення, бо це надто велике навантаження на бюджет медоб’єднання.

Зі слів керівника майнового відділу облради Михайла Імберовського, в закладі планують переглянути штатний розпис. А ще хочуть ввести платні послуги, щоб підприємство могло на себе заробляти.

«Ми переглядаємо статут, вводимо платні послуги реабілітації. Там батьки платять приватникам, хоч в закладі є свої лікарі, нормальна база, а керівник цього не використовує. Там можна заробляти гроші, але вони цього не роблять. Ми будемо, може, і з керівником розбиратися, бо чоловік старшого віку. Також буде переглядатися штат, бо він там, м’яко кажучи, роздутий, і 6 серпня ОДА має подати новий штатний розпис. Вони подали запит про те, що їм треба 1,8 мільйона гривень на зарплату. Коли ми почали розбиратися, то виявили невідповідність, особливо в штатному розписі. Там невиправдана кількість працівників і це тягне величезні витрати. Коли ми наведемо лад, то він може самостійно функціонувати», – повідомив він.

З його слів, є ймовірність, що з 2022 року держава уже не буде фінансувати заклади такого типу. Натомість на Волині є ідея через ДФРР побудувати в санаторії «Дачний» невеличний корпус і перевести туди дітей зі спеціалізованого будинка дитини.

Зрештою депутати ухвалили погодити проект рішення щодо повернення автономності будинку дитини. А ще пропонують провести виїзне засідання комісії і завітати до закладу.

«Але я хочу попередити: після цього відвідування у вас довго настрою не буде... Там людям, які працюють, треба пам’ятник поставити, що вони знаходять сили на роботу», – зауважив голова майнової комісії Роман Микитюк.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 13 Серпня 2021 06:40
"Зараобляти гроші" на дітях-інвалідах - жах. "Батьки платять приватникам", бо не надаються необхідні безкоштовні послуги для дітей-інвалідів, давайте скоротимо персонал, то й того що було не буде.
Володимир Показати IP 13 Серпня 2021 09:49
Звучить жахливо. Де робота журналістів зі статистикою, скільки справді працівників там працює, якого рівня обслуговування?
Петро Показати IP 14 Серпня 2021 13:16
"Подали зарплату".. Сума дорівнює одній місячній зарплатні кобєлєва чи синулі Натахі Вітренко.. Виявляється колективу багато платять.
Руслана Показати IP 16 Березня 2022 08:09
Хочу всиновити дитину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus