USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У США фармацевта засудили до трьох років в'язниці за псування 500 доз вакцини

10 Червня 2021 13:18
Суд у США засудив колишнього фармацевта до трьох років позбавлення волі. Він навмисне зіпсував 500 доз вакцини від коронавірусу компанії Moderna, бо вірив у теорію змови, пише УНІАН.

Як повідомляє CNN, 46-річний Стівен Бранденбург з Графтона в лютому визнав себе винним за двома пунктами звинувачення в спробі фальсифікації споживчих товарів з безрозсудною зневагою до ризику того, що інша людина буде піддана небезпеці смерті або тілесних ушкоджень.

Бранденбург навмисно вилучив флакони з вакциною Moderna з холодильної установки лікарні під час двох нічних чергувань у грудні минулого року. Він заявив, що скептично ставиться до вакцин в цілому, зокрема до Moderna, і розповів колегам про свої переконання щодо вакцин.

Вакцина від коронавірусу Moderna повинна зберігатися при певній температурі, щоб залишатися ефективною.

«Бранденбург визнав, що після того, як він залишав вакцини на кілька годин щоночі, він повертав їх у холодильник, щоб використовувати в вакцинальній клініці лікарні на наступний день. До того як з’ясувалися всі наслідки дій Бранденбурга, 57 осіб отримали дози вакцини з цих флаконів», – йдеться в повідомленні.

Колишній фармацевт вибачився перед тим, як окружний суддя США Бретт Людвіг виніс йому вирок.

«У мене не було права ухвалювати таке рішення», – сказав Бранденбург, додавши, що відчуває себе «жахливо» і йому «відчайдушно шкода і соромно».

На момент інциденту Бранденбург працював у медичному центрі Aurora в Графтоні, який є частиною системи Advocate Aurora Health.

«Оскільки безпека завжди є нашим пріоритетом, ми продовжуємо рухатися вперед після огидних дій цієї людини. Після цього інциденту наша успішна програма вакцинації триває: на сьогодні введено понад 700 тисяч доз», – йдеться в заяві Advocate Aurora Health.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus