USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У США лікарі не врятували від смерті пацієнта через тату

2 Грудня 2017 21:49
Лікарі з Маямі, США, не наважилися реанімувати пацієнта, який впав у кому. На його грудях було татуювання "не реанімувати".

На інцидент звернуло увагу видання Gizmodo, передає "Новое время".

70-річний пацієнт потрапив до лікарні штату Флорида без свідомості з сильним алкогольним отруєнням. Медики порозстібали його сорочку та виявили на тілі татуювання DO NOT RESUSCITATE (укр. не реанімувати).

Родичів їм знайти не вдалося, тому вони зібрали комітет з етики, адже татуювання де-юре вважається останньою письмовою вказівкою пацієнта.

Спочатку вони хотіли не звертати увагу на татуювання і реанімувати пацієнта, але тоді він міг подати на них до суду. У штаті Флорида дуже суворо дотримуються таких нюансів. У кінцевому підсумку лікарі вирішили не втручатися, і пацієнт помер.

Випадок з татуюванням унікальний, але подібні прохання не є рідкістю. За статистикою 80% опитаних пацієнтів Американської федеральної програми медичного страхування воліли б не продовжувати собі штучно життя на фінальних стадіях хвороби, щоб не витрачати значні суми грошей і не вмирати в муках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
володя згоранський Показати IP 2 Грудня 2017 22:17
1. Пропаганда американського типу повединки на нових теренах Украини! 2.Гроши...гроши... гроши...
aaaaa Показати IP 2 Грудня 2017 22:20
це перший випадок? до чого ця "новина"? так і має бути. клієнт не хоче бути овощем, а хоче бути мертвим. це його право. новина УГ
Сергей Показати IP 2 Грудня 2017 23:19
ДНР....вот оно че!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus