USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США надзвичайний стан через морози: синоптики обіцяють до -55˚

30 Січня 2019 15:20
Сильні морози атакують США. Арктичний фронт цього року змістився у глиб країни, тому ЗМІ попереджають, що аномальні морози можуть відчути на собі до 55 мільйонів жителів США.

Про це повідомляє Zik з посиланням на Gazeta.pl.

У США цього року холодніше, ніж зазвичай. Метеорологи пояснюють, що в усьому винен полярний вихор – природне явище, яке спричиняє аномально низькі температури.

Арктичне повітря охопило велику частину країни, в основному йдеться про захід США. Холодний фронт простягається між штатами Дакота і Мен, і синоптики прогнозують, що сніг і холодні температури можуть охопити навіть досить теплі регіони, такі як Алабама або Джоржія. Останні прогнози також вказують, що полярний вихор починає займати всю північ США.

Більш холодні штати – Вісконсін, Іллінойс та Мічиган можуть очікувати зниження температур навіть до -30˚ С, а через сильні вітри температура буде навіть -55˚ С. Синоптики вважають, що в цьому році на Чикаго очікують рекордні тридцятиградусні морози. Через специфіку клімату ця температура буде відчуватися, як -48˚ С, тобто, холодніше, ніж на Північному полюсі.



Крім морозів, прогнозують також інтенсивні снігопади. У деяких місцях може випасти від 30 до 60 сантиметрів снігу.

Державні органи на Середньому Заході США оголошують надзвичайний стан. Вирішено закрити багато підприємств і шкіл. Жителів просять бути обережними і якомога рідше виходити з дому. Поштові відділення вирішили припинити доставки в шести штатах і частково у чотирьох інших: Іллінойс, Айова, Міннесота, Північна і Південна Дакота, Вісконсін і частині Канзасу, Міссурі, Монтані і Небрасці.

Мороз також викликав проблеми в аеропортах. У вівторок і середу скасували понад 2700 рейсів, у тому числі 1500 в аеропортах Чикаго.

ЗМІ повідомляють, що мороз може загрожувати життю мільйонів американців. За інформацією CNN, це близько 250 мільйонів, а за ABC - 55 мільйонів. ABC News додає, що лише 15 хвилин проведені на вулиці при такій температурі, можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Передбачають, що морози протримаються до ранку п'ятниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus