USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Циклон-бомба» у США: рекордні морози і десятки загиблих

5 Січня 2018 08:44
Жертвами шторму Грейсон, який вже назвали "циклоном-бомбою", стали щонайменше 16 людей. При цьому хуртовина продовжує посилюватись, а температура повітря – знижуватись до рекордних позначок. Так у п'ятницю у Нью-Гемпширі прогнозують майже 40-градусний мороз, а у Нью-Йорку -28 градусів за Цельсієм, інформує ТСН.

Термін "циклон-бомба" американські метеорологи ввели для штормів, які значно посилюються впродовж 24 годин за рахунок зниження атмосферного тиску, наче вибухова хвиля. Але наслідки Грейсона, кажуть метеорологи, можуть бути більш руйнівними, ніж багатьох справжніх бомб.

У кількох штатах оголошено надзвичайний режим. Людей просять не полишати домівок без особливої потреби, а якщо є необхідність вийти, мати з собою набір для виживання. Попередження про хуртовини оголосили від південного штату Північна Кароліна до північного штату Мен. Аеропорт Нью-Йорка скасував всі рейси, 46 тисяч людей залишились без електропостачання.

Як відомо, шторм Грейсон приніс сніг у найпівденніший штат США – там хуртовини не бачили 29 років поспіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 5 Січня 2018 10:25
Все як у фільмі "Післязавтра"
Анонім Показати IP 5 Січня 2018 11:04
невдале випробовування HAARPа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus