USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У США схвалили третю дозу вакцини проти коронавірусу

23 Вересня 2021 22:05
Американське управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило використання бустерної дози вакцини Pfizer. Нею щеплюватимуть людей із категорії ризику.

Про це повідомляє 24 Здоров’я з посиланням на FDA.

Бустерну дозу будуть вводити через шість місяців після введення другої дози вакцини Pfizer. Про це мовиться у заяві управління.

Бустерну дозу отримають:

– люди, старші 65 років;

– молодші з високим ризиком тяжкого перебігу COVID-19;

– ті, хто на роботі контактує із інфікованими коронавірусом.

«Сьогоднішні дії демонструють, що наука та наявні зараз дані продовжують направляти прийняття рішень FDA щодо вакцин під час пандемії», – заявила виконувачка обов’язків глави FDA Джанет Вудкок.

Про імунізацію трьома дозами своїх вакцин заявили чи не усі виробники схвалених COVID-вакцин, зокрема:

у Pfizer оголосили, що ефективність їхньої вакцини знижується приблизно на 6% кожні два місяці, і до 84% через 6 місяців після другого щеплення, а через шість місяців після другого щеплення, збільшує кількість антитіл в 5 − 10 разів у порівнянні з першими двома ін’єкціями.

вакцина від Moderna ефективна майже на 93% проти коронавірусу навіть через 6 місяців після вакцинації, але нові мутації коронавірусу можуть вплинути на ефективність;

бустерна доза вакцини Sinovac Biotech підвищує рівень антитіл проти штаму Дельта у понад 2,5 раза.

у Johnson & Johnson заявили, що бустерна доза їхньої вакцини проти коронавірусу підвищує ефективність щеплення до 94%.

Читати також: Pfizer i Moderna формують різну кількість антитіл: нове дослідження ефективності

Утім Всесвітня організація охорони здоров’я виступає різко проти того, щоб в країнах з достатньою кількістю вакцин робили третє щеплення.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що поки немає «достовірних статей в наукових журналах і позицій міжнародних організацій» про те, що введення третьої дози вакцини проти коронавірусу є рекомендаційним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus