USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США суд дозволив заарештувати понад $5 млн олігарха з РФ: гроші можуть передати Україні

3 Лютого 2023 14:44
У США суд дозволив прокуратурі конфіскувати 5,4 мільйона доларів, що належать підсанкційному російському бізнесмену Костянтину Малофєєву. Ці кошти можуть передати Україні.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Американські прокурори наприкінці листопада 2022 року зробили подання на арешт коштів на банківському рахунку Малофєєва, який, за їхніми даними, роками фінансував бойовиків на сході України.

Видання вказує, що це рішення федерального суду в Мангеттені стало першим розпорядженням про конфіскацію активів російського олігарха з того часу, як Міністерство юстиції США у 2022 році запустило робочу групу для «стиснення» фінансів союзників кремля.

Голова групи KleptoCapture Міністерства юстиції США Ендрю Адамс раніше заявляв, що перші конфісковані кошти незабаром можуть бути переведені в Україну.

Проти Малофєєва порушили кримінальну справу в березні 2022 року. Його обвинувачують в ухиленні від санкцій і використанні співучасників для придбання медіаорганізацій по всій Європі. Також олігарх потрапив під санкції Міністерства фінансів США.

Нагадаємо, Естонія планує першою серед країн Євросоюзу запровадити юридичний план арешту російських активів. У країні заморозили майже 20 мільйонів євро російських активів, їх хочуть передати Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Лютого 2023 16:44
якщо розкуркулити наші податкову та митницю, ті 5 млн здаватимуться краплею в морі.
Maха Показати IP 3 Лютого 2023 16:56
нам своїх не мішало б потрясти добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus