USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Старому місті хочуть встановити вірменський пам’ятний знак

6 Грудня 2018 13:18
Камінь, який привезли з Вірменії, хочуть встановити навпроти будівлі колишньої Луцької тюрми в історичній частині міста.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 6 грудня.

Члени комісії розглянули звернення представників вірменської громади Волинської області.

Керівник громади Шаген Каграманян повідомив, що за попереднім проектом пам’ятний знак хотіли встановити на місці колишнього вірменського цвинтаря, колишньої вулиці Вірменської. Однак проти була одна з місцевих мешканців, яка не погоджувалася на перенесення смітників. Отже, тепер пропонують встановити камінь, який був привезений з Вірменії, навпроти будівлі колишньої Луцької тюрми, неподалік від Луцького замку, де зараз облаштований сквер і камінь не псуватиме архітектурного вигляду.

Оскільки поряд діятиме музей, присвячений невинним жертвам тоталітарного режиму, ухвалили рішення про те, що на пам’ятному знаку буде напис, що вшановуватиме невинних жертв вірменського та українського народів. Також наголошують, що вірмени мали стосунок до Луцького замку. Зі слів представника вірменської громади, подібні пам’ятні знаки є в інших обласних центрах України. Встановити камінь з хрестом планують за кошти вірменської громади.

Члени комісії рекомендували підтримати пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Данило Показати IP 7 Грудня 2018 21:12
Поставте знак що тут жили колись українці та була цивілізація європейська, до приходу з лісу диких поліщуків до влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus