USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У старовинному костелі в Луцьку відбудеться концерт на підтримку важкохворого спортсмена

13 Жовтня 2021 08:00
У стінах Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла римо-католицької церкви в Луцьку відбудеться благодійний органний концерт на підтримку важкохворого спортсмена-паралімпійця Петра Жукалюка.

Про це розповіла засновниця Благодійного фонду «З Богом у серці» Марія Бадалян.

Захід розпочнеться 16 жовтня о 16:00. Вхід – вільний. Мета дійства – збір коштів для порятунку 18-річного спортсмена-паралімпійця Петра Жукалюка, який протягом тривалого часу бореться із важкою недугою.

«А ви чули поєднання музики органа і сопрано?Що ж, якщо так, то погодитеся з тим, що це варто почути хоч раз у житті. Скільки у цьому поєднанні вишуканості й чарівності! А якщо цей концерт звучить у стінах старовинного костелу, якому 382 роки, то можна тільки уявити, наскільки таємничою і незабутньою буде атмосфера цього заходу», – каже організаторка.

Петро Жукалюк – учасник національної збірної команди України з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів із порушенням зору.

Те, що хлопець бачить лише на чотири відсотки, стає зрозумілим не відразу. Навіть під час тривалої розмови погляд Петра надзвичайно глибокий і мудрий. Він дивиться чітко в очі. А бачить – серцем. Протягом тривалого часу молодий чоловік не може повернутись до тренувань, адже в його житті все закрутилося так, як ніхто не міг передбачити: у нього виявили агресивну форму раку (саркома Юїнга). Діагностували хворобу лікарі пізно, тож у липні 2021 року мамі Петра повідомили, що пухлина неоперабельна і встигла розповсюдитись по організму.

На превеликий жаль, столичні медики сказали, що шансів немає, й відправили хлопчину із Національного інституту раку додому. Йому призначили підтримувальну терапію і сказали чекати.

Юнак помітно оживляється і розквітає, коли розповідає про свою найзаповітнішу мрію – одужати, вступити до університету і в майбутньому стати тренером паралімпійців. Хоче надихати інших на боротьбу, скеровувати, бути опорою, добре усвідомлюючи, що це непростий шлях. Але часто його погляд сумний – дуже переживає за маму, за сім’ю: як їх вберегти? Як захистити? Постійно каже, що все добре. Навіть коли дуже болить.

Утім 20 вересня 2021 року, наперекір життєвим обставинам, Петро Жукалюк отримав досить втішні результати КТ.

«Лікарі, коли побачили результати, вирішили продовжити лікування і боротьбу замість просто підтримувальної терапії. Тому ми недаремно не здавались, дякувати Богу! Сподіваємося, що й надалі все буде благополучно», – каже Марія Бадалян.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus