USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У суді жалівся, що немає ні світла, ні тепла: журналісти показали розкішний особняк митрополита Павла

6 Квітня 2023 12:32
Журналісти проекту Bihus.Info знайшли будинок, в якому під домашнім арештом перебуває одіозний митрополит УПЦ МП Павло (Паша Мерседес). Саме цей особняк екснамісник Києво-Печерської лаври називав «невеличкою хатинкою».

Після суду з обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту митрополит поскаржився журналістам, що йому ніде його відбувати.

«Невеличка хата, я її продавав – ніхто не купив. Я звідти все роздав, були ліжка, пральні машинки, холодильник, чотири ікони забрав», – заявив Павло.

Однак журналісти знайшли цей особняк. Він виявився не таким вже «невеличким».

Журналісти з’ясували, що Паша Мерседес відбуває домашній арешт у двоповерховому особняку площею 580 кв. м, побудованому на ділянку у 40 соток. Поруч побудовано гостьовий будинок на 170 квадратів. Є також альтанки та будинок охорони.
Митрополит Павло дійсно намагався продати будинок у 2018 році за 1 млн 300 тис. доларів. В описі тоді йшлося, що він повністю мебльований виробами італійських та англійських майстрів, а кімнати оздоблені дорогими матеріалами.

Також зазначалося, що будинок дуже теплий та затишний. Натомість митрополит переконував, що там «нема на чому спати, нема тепла і світла».

1 квітня митрополиту УПЦ МП Павлу вручили підозру. Його обвинувачують у расовій, національній, регіональній, релігійній дискримінації та за іншими ознаками, а також за виправдання, визнання правомірною, заперечення війни Росії проти України, вихваляння окупантів.

Шевченківський суд Києва в цей же день обрав представнику УПЦ МП запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці, а також зобов’язали носити електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
фотошоп Показати IP 6 Квітня 2023 13:10
"вифсьоврете". Монах за статутом не має майна. Гріх "сребролюбія" (аж тяжко вимовити) тобто любові до матеріальних благ, є одним із семи самих тяжких гріхів в православ"ї. Паша - мерседес є на вищому щаблі ієрархії МП. Висновок - він не може бути власником маєтків і автопарку. Тут або фотошоп, або вся їхня (УПЦМП) духовність, мораль, благочестивість - коту під хвіст.
Анонім Показати IP 6 Квітня 2023 13:51
дурні несуть гроші на середньовічні обряди, а попи жирують,бо податків не платять, а ось цей чекіст в рясі ще й проводить пропаганду ворожої країни,з якою йде війна зараз, серед тупого бидла, бо нажаль воно є скрізь і ми не виняток
Петро Показати IP 6 Квітня 2023 14:08
Це від Бога. Хватить намовляти на преподобного Павла. Він це все заробив своїм трудом і Господь нагородив його.
Микола Показати IP 6 Квітня 2023 14:18
у ставку підводний човен лежить
Maха Показати IP 6 Квітня 2023 14:24
а ви поліщуки далі несіть останнє цим мордам жирним !
Київ Показати IP 6 Квітня 2023 15:16
А в Луцьку слабо розігнати МП чи лучани сцикуни?
Анонім до Київ Показати IP 6 Квітня 2023 15:42
І сцикуни і більшості " какая разніца?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus