USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Терешківцях завдяки Фонду Ігоря Палиці – новий спортмайданчик

23 Травня 2018 07:40
У центрі села Терешківці Горохівського району обладнали спортивний та ігровий майданчик. Презентація цієї ініціативи громади, що реалізована за підтримки сільської ради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», відбулася за участю депутата обласної ради від партії УКРОП, радника голови облради Вячеслава Рубльова.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

З нагоди важливої для села події активісти організували справжнє спортивне свято – команди дітей змагалися у спритності, витривалості та згуртованості.

«У Терешківцях – понад 480 жителів та більше ста дітей, - розповіла голова Терешківцівської сільської ради Тамара Войтович. – Молоді, дітям потрібно десь подітися у вільний від роботи і навчання час. Місцеві хлопці-футболісти ініціювали створення майданчика, де б мали змогу збиратися, спілкуватися, займатися спортом. Секретар сільської ради Олена Гавель підготувала проект, щоб залучити до фінансування Фонд Ігоря Палиці. Дві третини коштів для обладнання майданчика забезпечили сільська рада, батьки. Перенесли сюди волейбольну сітку, облаштували зону для занять спортом дітей. Тепер дуже зручно. Сприяння Фонду «Тільки разом» стало певним поштовхом до реалізації цієї ідеї».

Це не перший «спортивний» проект у Терешківцівській сільській раді, що впроваджений за підтримки Фонду Ігоря Палиці. У сусідньому Ощеві теж обладнали майданчик для занять спортом жителів села. А найбільше він був потрібний місцевій загальноосвітній школі І-ІІ ст., бо у ній не було стаціонарного спортзалу. Школярі змушені були займатися уроками фізкультури просто на вулиці. Тому й майданчик знайшов своє місце відразу біля школи.

«У Ощеві – гарна школа, у ній навчається 82 дитини, а у перспективі – до ста має бути. Тепер задоволені і діти, і місцеві жителі, бо ж спорт – запорука здоров’я», - зазначає Тамара Войтович.

Громада уже впевнилася в успішності співпраці із Фондом «Тільки разом», тому розповіла Вячеславу Рубльову ще про потреби місцевого ФАПу. Ним завідує фельдшер із 45-річним стажем Майя Миколайчук. Сільські жителі в один голос стверджують: Майя Олександрівна – дуже професійна людина, усі в селі її поважають, до всіх вона уважна, кожного вислухає і, при можливості, допоможе. ФАП села Терешківці зараз ремонтують. Обладнали уже дві кімнати, на черзі – ще дві. Від Фонду «Тільки разом» фельдшер отримала сумку для надання невідкладної медичної допомоги, в якій є найбільш необхідні препарати та інструменти.

«Життя – то є найдорожче, тому вдячна за таку підтримку. Наповнення сумки насправді дуже хороше, - розповіла фельдшер Майя Миколайчук. – Але у нас надто старі шафи, кушетка, стільці, то дуже добре було б, якби допомогли їх оновити. Для ФАПу ще дуже потрібні інгалятор, дитячі ваги, гінекологічне крісло, інше медичне обладнання».

Вячеслав Рубльов запевнив, що Фонд Ігоря Палиці особливу підтримку надає закладам сільської медицини.

«Хочемо забезпечити усі ФАПи елементарними засобами для надання першої невідкладної допомоги сільським людям. Ігор Палиця найбільш важливими для залучення коштів із Фонду «Тільки разом» вважає проекти, що стосуються розвитку спорту і здоров’я. Тим більше, коли дієвої державної програми з підтримки медицини, особливо сільської, немає, - зазначив Вячеслав Рубльов. - Але треба хоч трохи докласти власної праці місцевим жителям, щоб проекти активно впроваджувалися у життя. Терешківцівська громада уже підтвердила бажання розвиватися, тому окреслюються нові перспективи співпраці. Здорові діти, молоді люди, які активно займаються спортом, будуть так само активно у майбутньому розбудовувати власну державу».

У підсумку спілкування учасники зустрічі домовилися реалізувати спільний із Фондом «Тільки разом» проект для підтримки Терешківцівського ФАПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
уважний Показати IP 23 Травня 2018 08:38
А де сам майданчик, щось не видно?
333 Показати IP 23 Травня 2018 09:57
На останньому фото,там де діти біжать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus