USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Тернополі на вокзалі група поліцейських грабувала людей

28 Серпня 2018 12:25
На залізничному вокзалі у Тернополі викрили групу поліцейських за підозрою у систематичному грабуванні людей. Серед членів викритої групи - працівники відділу кримінальної поліції та відділу превенції Тернопільського ВП віком від 27-37 років. Про це повідомили у прес-службі департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, передає УНН.

"На залізничному вокзалі у Тернополі викрито групу поліцейських, які систематично вдавалися до злочинів. Гроші, золоті прикраси, мобільні телефони та інше цінне майно відкрито забирали собі співробітники поліцейської станції №3 "Залізничний вокзал" міста Тернополя в осіб, яким погрожували притягненням до відповідальності. Завдяки зібраним доказам протиправної діяльності зазначених поліцейських 5 фігурантам вже оголошено підозру", - йдеться в повідомленні.

Так, працівники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України отримали інформацію про неодноразові випадки вчинення злочинів співробітниками поліції на залізничному вокзалі Тернополя. Йшлося про систематичні факти вимагання грошей з пасажирів за непритягнення їх до адміністративної чи кримінальної відповідальності та привласнення особистих речей громадян.

"Серед викритої групи - працівники відділу кримінальної поліції та відділу превенції Тернопільського ВП віком від 27-37 років. Виявивши на пероні чи у вокзалі осіб напідпитку, за розпиттям алкоголю, за курінням у невстановленому місці, у стані наркосп’яніння чи без документів, поліцейські відводили їх до відділку поліції та, погрожуючи тією чи іншою статтею адміністративного чи кримінального кодексу, змушували "відкупитися". Якщо грошей при собі особа не мала, пропонувалось "залишити" мобільний телефон, ювелірні вироби чи інші цінні речі. Щоправда, у більшості випадків поліцейські просто відбирали майно громадян, впевнені, що ніхто не поскаржиться", - уточнили в поліції.

Правоохоронці задокументували п'ять фактів грабежів. За цими матеріалами прокуратурою розпочато кримінальні провадження, які надалі об’єднали в єдине.

Крім того, отримавши дозвіл суду, працівники Тернопільського УДВБ НПУ та управління Служби безпеки України провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та служби групи поліцейських.

"Під час заходів вилучено набої різного калібру, сигнальні ракетниці, мобільні телефони, які належать потерпілим пасажирам, портмоне з документами потерпілого, невирішені адміністративні та кримінальні матеріали, 1,1 доларів США та 28 тисяч гривень", - розповіли у департаменті.

Наразі двом співробітникам поліції вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України. До суду подали клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хехъ Показати IP 28 Серпня 2018 16:02
если это не дно, то какое оно будет...
скептик Показати IP 28 Серпня 2018 16:08
навчились у північних колег . рехформована паяція поступово перетворюється у стару ментярню
хехъ до скептик Показати IP 28 Вересня 2018 13:53
а что проходит регулярный обмен опытом, встречи, конференции?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus