USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи встановлять лежачі поліцейські на проспекті Волі

24 Вересня 2018 18:51
Встановлення штучних обмежувачів швидкості на проспекті Волі і вулиці Рівненській – суперечить державним нормам. Про це повідомили у Луцькраді, відповівши на петицію про встановлення лежачих поліцейських на проспекті Волі та на паралельних вулицях, яка набрала 309 підписів із 300 необхідних на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Зокрема, автор петиції Дмитро Глазунов звертається із проханням встановити лежачі поліцейські на проспекті Волі (біля 4 гімназії і комерційного технікуму), на паралельних вулицях Коперника (біля 4 гімназії і вул. Вавілова) і С.Бандери (перед поворотом до бару «Майдан»), на переході біля Краєзнавчого музею, на вул. Рівненській (на переході біля кладовища) і вул. Кравчука (біля бару «Млин», перехід до 21 гімназії).

Разом з тим, у тексті петиції автор наголошує на встановленні захисних парапетів для пішоходів.

«В місцях масового скупчення людей і дітей –напроти виїзду з Шопена на Волі, напроти 4 гімназії та на мосту біля дитячої залізної дороги (на початку і в кінці мосту), оскільки на цьому проміжку водії на повороті надто щільно притискаються до бровки і можуть вилетіти на тротуар. Це можуть бути металеві конструкції, чи просто бетонні клумби з квітами», - йдеться в тексті. Крім того, чоловік просить вивчити можливість встановлення у Луцьку максимальної кількості відеореєстраторів і відеокамер.

На що у Луцькраді зауважили, що елементи примусового зниження швидкості транспортних засобів, транспортне і пішохідне огородження встановлюються згідно з розробленими відповідно до вимог чинних нормативними документами схем, які погоджуються у встановленому порядку, в межах виділених бюджетних призначень.

«Місця їх встановлення визначаються на основі аналізу аварійності, інтенсивності руху транспортних і пішохідних потоків. Першочергово такі роботи проводяться біля навчальних та дошкільних навчальних закладів із значною інтенсивністю руху і які потребують обладнання нерегульованих пішохідних переходів елементами примусового зниження швидкості та огородженням.

Разом з тим є певні обмеження. Так згідно з п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 забороняється встановлення елементів примусового зниження швидкості транспортних засобів на магістральних вулицях населених пунктів. Проспект Волі та вулиця Рівненська є магістралями», – йдеться у відповіді на електронну петицію.

Разом з тим, встановлення відеокамер в місті передбачено проектом «Безпечне місто». На даний час виконано 53,4% обсягу робіт. Прокладено 24,5 км кабелю та встановлено 10 камер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 24 Вересня 2018 20:05
Що за бред??? Вони там і так лежать.
Урбаніст Показати IP 24 Вересня 2018 21:23
Я не розумію, чому люди обмежені одними лежачими поліцейськими? В світі існують десятки інших видів перешкод, для примусового зниження швидкості. Наприклад: звуження проїзжої частини, припідняті пішохідні переходи, штучні викривлення дороги, шикани, широкі острівці безпеки і так далі. Справа у тому, що звичайні лежачі поліцейські - це досить застарілий метод боротьби з перевищенням швидкості. Вивчіть європейську практику в боротьбі з заспокоєнням руху, тоді старайтесь втілити це у нас.
—— Показати IP 24 Вересня 2018 21:38
Де вони лежать?
—— Показати IP 24 Вересня 2018 21:39
Біля 4тої школи пів року як зняли.
лучанин Показати IP 25 Вересня 2018 00:04
вони там нах не треба..і так в час пік тянучка..і затор аж до цума.. і. якби не мажорні батьки які привозять своїх отприсків на навчання, то там такого б безладу не було.. до чого ті лежачі поліцейські геть не зрозуміло.. кому вони так подобаються пі*дуйте на рованці..там їх 14 шт на одній вулиці.. кататеся та насолоджуйтесь..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus