USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У трьох волинян, які отруїлися у ковельському кафе, вже підтвердили сальмонельоз

13 Червня 2019 11:22
Двоє пацієнтів перебувають на амбулаторному лікуванні. У трьох хворих вже підтвердили сальмонельоз.

Про це повідомив завідувач інфекційного відділення Ковельської ЦРЛ Борис Бегаль, передає "Суспільне UA: Волинь«.

Нагадаємо, у п’ятницю, 7 червня, у кафе «Рандеву» в Ковелі під час святкування хрестин отруїлися гості. 15 відвідувачів одного з ковельських кафе звернулися до інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні з симптомами отруєння, двоє з них – діти.



Катерина Журавська разом з доньками Веронікою та Соломією від суботи у лікарні. Родина, розповідає жінка, звернулася у інфекційне відділення наступного дня після святкуваня хрестин у одному з місцевих кафе.

«Стан вже краще, набагато, але всеодно діарея є, температура ще 37,5 і животик ще поболює. Рвоти вже немає, температури високої теж. Ще капати зараз будем, сьогодні», – розповідає Катерина Журавська.

Зі слів жінки, на столі під час святкування було багато страв. Чим саме отруїлися не знає.

Завідувач інфекційного відділення Ковельської центральної лікарні про стан отруєних сказав таке:

«Стан хворих на сьогоднішній день легкого ступеня і середнього. Кілька хворих на завтра вже планують на виписку. Офіційно вже у 3-х хворих першими вже підтверджений діагноз сальмонельоз, від інших хворих біоматеріал знаходиться ще у роботі».

Кафе, де Катерина Журавська разом з рідними святкували хрестини, нині зачинене. У неділю тут святкували весілля.

За столом було близько сотні гостей – розповів начальник управління Держпродспоживслужби області Назар Орел. З його слів, 10 червня фахівці Держпродспоживслужби здійснили перевірку кухні закладу.

«За результатами перевірки було виявлено низку недоліків. Тобто, по суті, можна говорити, що дійсно там були порушення як законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, так і у сфері санітарного законодавства. За виявлені порушення було винесено два приписи, складено протокол про адмінправопорушення, за ним буде постанова про накладання штрафу і було прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів. Якщо говорити простіше, тимчасово припинили діяльність, офіційно з 11 числа», – каже Назар Орел.

За порушення санітарних норм, що призвели до отруєння людей Ковельські правоохоронці порушили карне провадження. Триває розслідування.

«Санкція статі передбачає штраф до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до трьох років», – зазначила заступниця начальника слідчого відділу Ковельського відділку поліції Катерина Вендюк.

Зі слів Назара Орла кафе зачинили на 10 днів. Після завершення цього терміну заклад харчування перевірять ще раз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus