USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У центрі Луцька – конфлікт через паркан біля багатоквартирного будинку

20 Червня 2018 11:23
Незаконно встановлений чотири роки тому паркан поблизу багатоквартирного будинку у центрі Луцька рятував від засмічення території, наркоманів та п’яниць, - стверджують двоє мешканок будинку на вулиці Сенатора, протестуючи проти демонтажу паркану.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 20 червня.

До депутатів звернулися мешканки будинку № 3 на вулиці Сенатора щодо незгоди з демонтажем паркану.

Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, у центрі міста є багатоквартирний будинок, де на першому поверсі підприємець облаштував офіс, а поряд з ним двоє жительок чотири роки тому встановили паркан, який перешкоджав іншим мешканцям будинку, оскільки два роки тому прохід через нього стали закривати. На підставі рішення виконкому муніципали демонтували незаконно встановлений паркан, а нині двоє мешканок будинку знову хочуть його встановити. Зі слів посадовця, встановлення паркану вигідне і підприємцю, тому що таким чином повз його офіс не ходитимуть сторонні. Паркан, з її слів, був 1,7 метра заввишки та складався з чотирьох секцій.

Зі слів заявниць, паркан насправді не заважав іншим мешканцям будинку і сусіди мали вільний доступ. Паркан, мовляв, виручав від зборів наркоманів та п’яниць, а зараз на ділянці, де демонтували паркан – «безплатний громадський туалет».
Голова комісії Олександр Козлюк відзначив, що земельна ділянка належить не двом заявницям, а усім мешканцям багатоквартирного будинку. Своєю чергою, жінки наполягали на тому, що вони окультурили територію, засадили її квітами і протягом років паркан нікому не заважав.

Інший житель будинку повідомив, що ще чотири роки тому члени постійної комісії міськради з питань архітектури виїздили на місце, а він звернувся з заявою щодо перевірки законності встановлення паркану. Комісія визначила, що паркан встановлений незаконно.

Нещодавно муніципали демонтували паркан відповідно до рішення виконкому. Юлія Сиротинська пояснила, що після демонтажу працівники департаменту зверталися до жительок, які встановили паркан, аби ті викупили його, сплативши за демонтаж та зберігання. Оскільки протягом 15 днів заявниці не звернулися щодо того, аби забрати паркан, а лише щодня приходили та скандалили, наразі він вже утилізований.
Члени комісії визнали, що паркан демонтований відповідно до чинного та неоскарженого рішення виконкому і порадили заявницям відстоювати свою позицію в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
справедливий Показати IP 20 Червня 2018 12:24
не утилізований а сиротинська його вже загнала
—— Показати IP 20 Червня 2018 12:34
Якщо все так по закону в пані Юлії ... то де її заява на звільнення ? Після того , як вона замість оплачуваної сесії у Львові, вешталась за кордоном на відпочинку...!!!
ВАСЯ до —— Показати IP 20 Червня 2018 13:47
булоб добре АЗС на усіх перехрестях Луцька демонтувати!, вони встановлені з порушенням будівельних норм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus