USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Дітям важлива соціалізація»: як працює простір для дітей з інвалідністю та постраждалих від війни у Луцьку

29 Лютого 2024 11:10
Понад 100 дітей відвідали простір, який запрацював на початку лютого 2024 року в Луцькій громаді для дітей з інвалідністю та дітей, які отримали статус постраждалих від війни.

Простір можуть відвідувати діти віком від 6 до 12 років – щодня тут для них безоплатно організовують дозвілля, розповіла Суспільному начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна Галан.

Дев’ять дітей з Луцької громади на занятті розмальовують склянки.

«Перший раз я робила свічку на Стрітення, а зараз роблю метелики. Трошки важко, бо я перший раз так малюю», – говорить Домініка.
Соціальна працівниця Ольга Крамаревич проводить майстер-класи у дитячому просторі щотижня. Каже: підбирає завдання, які під силу усім дітям.

«Чим корисні майстер-класи? Вони відволікають, розслабляють, розвивають творче мислення, креативність, моторику руки. Таким чином, в дітей розширюється кругозір, бо вони працюють з різними матеріалами», – розповідає соціальна працівниця.
Завдяки таким заняттям син Марко має можливість спілкуватися з однолітками, каже мама дитини з інвалідністю Аліна Мартинова.

Читати ще: На Волині відкрили «Барнахус» – центр підтримки дітей, які постраждали від насильства

«Для наших дітей дуже важлива соціалізація. Не лише в школі чи на вулиці, а саме через такі майстерки, через спілкування діток між собою. Добре, що з’явився такий простір. На мою думку, його не вистачало», – говорить жінка.
Зі слів начальниці управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліни Галан, у просторі для дітей працює 8 спеціалістів. Серед них – психолог та дефектолог, які проводять корекційні заняття. Також для батьків дітей з інвалідністю Луцької громади доступна нова послуга – денний догляд.
«Простір для дітей відкритий для кожної дитини, яка потребує допомоги і яка має труднощі розвитку. Ми працюємо з понеділка по п’ятницю у дві зміни: перша зміна – з 9 до 13 години, друга – з 14 до 17 години. В цей час батьки можуть вирішити свої проблеми, залишивши дитину тут», – додає Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus