USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У центрі реабілітації бійців у Луцьку функціонує нове сучасне обладнання

10 Березня 2023 16:54
Луцький міський голова Ігор Поліщук сьогодні оглянув нове обладнання, яке придбано та успішно функціонує у КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади».

Виконувач обов’язків директора цього медичного закладу Ігор Гнетньов повідомив, що заклад постійно розвивається та його працівники втілюють нові реабілітаційно-психологічні підходи, які опановують наші лікарі за кордоном, інформують у міськраді.

«Психологічна підтримка наразі дуже актуальна. Тому для занять з психологами за кошти закладу ми придбали інтерактивну пісочницю. Також закупили діагностичне обладнання: електроенцефолограф, міографи, портативний УЗД апарат, лікувальне обладнання фізіотерапевтичного спрямування, яке дає можливість не медикаментозно втамовувати набрякові та больові синдроми. Це уже працює. Загалом – майже 10 апаратів на суму близько 4 млн грн. Також в центрі з листопада минулого року ми розгорнули цілодобовий стаціонар на 22 ліжка з повноцінним харчуванням», – зазначив медик.
За словами Ігора Гнетньова, поштовх на перспективу медичного закладу дав міський голова Ігор Поліщук. Він організував поїздку медиків до Ізраїлю, де вони ознайомились з роботою провідних реабілітаційних центрів та лікарень.

«Там ми отримали бачення того, що зараз хочемо придбати, – продовжив він. – Це – екзоскелет. За його допомогою ми зможемо ставити на ноги людей зі спинальними травмами, прикутих до ліжка. Також ми хочемо антигравітаційну доріжку та лабораторію ходьби, адже від того, як правильно ходити, ми маємо всі решта проблем зі суглобами, спинами і так далі. Це дуже дороговартісне обладнання, тому для їх закупівлі ми шукаємо та напрацьовуємо грантові проєкти. Окрім цього ми налагодили співпрацю з винахідником, який розробив універсальний кризовий протез, що дає можливість в короткий термін допомагати людині ставати на ноги».
Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що реабілітаційний центр постійно перебуває в процесі розвитку та вдосконалення. Сюди купують нове обладнання, щоб розширити кількість видів тієї терапії та реабілітації, яка надається.

«Ми побачили, що в кожному кабінеті: чи це фізична реабілітація, чи це реабілітація з дрібної моторики, чи тренажери – завжди є відвідувачі. Центр користується попитом. Тут дуже багато військових, які проходять реабілітацію. Це означає, що є запит і необхідно продовжувати рухатись в такому ж напрямку – оновлювати та купувати нове обладнання, тому що існує дуже багато видів сучасної реабілітації, яка може значно покращити стан пацієнти», – наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus