USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Туреччині знайшли тіла двох українських моряків із затонулого судна

19 Січня 2021 09:27
У турецькому Бартині дістали з води тіла двох українців – членів екіпажу суховантажу Arvin. Таким чином кількість загиблих сягнула трьох, ще трьох моряків шукають.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на керівника консульського відділу посольства України в Турецькій Республіці Андрія Білика.

«Відбулося опізнання, підтверджено смерть двох громадян України. Пошуково-рятувальна операція не припинялася, вона триватиме і завтра. Безвісти зниклими числиться три особи, яких активно шукають», – повідомив Білик.

Дипломат також розповів про деталі сьогоднішньої операції.

«Через складні погодні умови було важко діставати тіла потонулих. Довелося залучати додаткову рятувальну техніку. Близько 5-ї години тіла дістали з моря та згодом доправили до моргу місцевої лікарні», – розповів консул.

Врятовані українські моряки, які були виписані сьогодні з лікарні, нині перебувають в готелі, харчуванням та всім необхідним вони забезпечені. Планується, що завтра вони вирушать в Анкару, звідки вилетять до України.

Як повідомлялося, 17 січня після опівдня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та затонув суховантаж Arvin. Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії. Воно затонуло через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри. На борту перебували 12 членів екіпажу,10 з них – громадяни України.

Турецькою береговою охороною було врятовано 6 моряків – 5 українців та 1 росіянин, Пошуково-рятувальна операція триває. ВМС Туреччини направили в район катастрофи фрегат та вертоліт для пошуку та порятунку моряків. Ще один вертоліт залучено береговою охороною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus