USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Турійському районі селяни намагаються відвоювати місцевий ставок

13 Липня 2020 20:58
Жителі села Ружин Турійського району звернулися до правоохоронців із заявою проти голови громадської організації «Ружинська». Селяни кажуть: голова самовільно став орендатором місцевого ставка.

Як розповів Суспільному Волині житель села Ігор Шидловський, місцеві об'єдналися у громадську організацію, щоб гуртом взяти в оренду місцевий ставок та облаштувати там зону відпочинку. Згодом з’ясовували - оренда оформлена на одну особу - голову їхньої організації Василя Никончука.

«Ми усі скидалися грошима для зариблення, оформлення документів на цей ставок. А він все розказував, що він все це оформляв. Було виділено приблизно 10 кубів лісу, щоб зробити грибочок для відпочинку, пляж. Нічого цього зроблено не було», - каже Ігор Шидловський.

Селяни розповідають, над облаштуванням ставка працювали усією громадою. Зробили берег та повикорчовували пні. Нині, щоб повернути ставок, зібралися на сільські збори.

На збори Василь Никончук не прийшов. Телефоном повідомив, що проігнорував односельчан через карантин. «Договір оренди я дав голові сільської ради. Всі документи, все в мене є, і все в нормальному стані. Кому що не подобається — я не знаю. В мене договір оренди на 15 років, ставок наданий для рибогосподарських потреб», - каже орендар.

Факт оренди земельної ділянки разом з водоймою Василем Никончуком підтвердила Ружинська сільська голова Галина Дишлюк. «Із майновими питаннями члени сільського ГО мають звернутися до правоохоронних органів. Аукціон пройшов за всіма правилами. Була об’ява в газеті. А як вони домовлялися - чи на фізичну особу, чи на ГО - я не втручалася», - розповідає сільська голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 14 Липня 2020 09:43
ПАНТУХА - БРЕХУН !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus