USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Вашингтоні режим НС продовжили до інавгурації, під час протестів загинули вже чотири людини

7 Січня 2021 09:19
Режим надзвичайного стану у Вашингтоні продовжений ще на 15 днів.

Як передає УНІАН, про це повідомила мер столиці Мюріел Боузер.

"Сьогоднішні події та обґрунтовані побоювання триваючої НС становлять загрозу громадській безпеці та благополуччю мешканців округу. Відповідно до цього даного розпорядження режим НС продовжується на 15 днів до наступного розпорядження мера",– йдеться в повідомленні.

Режим НС був введений кілька годин тому після того, як прихильники президента Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу США.

Боузер також засудила позицію чинного глави Білого дому.

«Президент Дональд Трамп продовжує розпалювати гнів і насильство, заявляючи, що президентські вибори були недійсними. Люди незадоволені судовими постановами і висновками державних виборчих комісій, і можна очікувати, що деякі люди продовжать свої насильницькі протести до інавгурації», – додала мер.

Режим НС діятиме до 15:00 21 січня. Інавгурація обраного президента Джо Байдена відбудеться 20 січня.

Також у місті введено комендантську годину. Після її оголошення за минулу ніч поліція затримала 52 людини.

Крім того, під час протестів у Вашингтоні загинули чотири людини, повідомляє AP з посиланням на начальника поліції Вашингтона Роберта Конті.

Одна з померлих – застрелена поліцією Капітолію жінка, про яку повідомлялося раніше. Крім неї ще три людини померли в медичних установах, додав Конті, передає kommersant.

Низка американських ЗМІ заявила, що встановили особу застреленої жінки. Fox News і Kusi News пишуть, що вона була ідентифікована як Ешлі Беббіт. Жінка була ветераном ВПС США з 14-річним стажем і переконаною прихильницею президента Дональда Трампа.

Раніше через штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа були зірвані засідання Сенату і Палати представників США. У конгресі в цей день повинні були затвердити підсумки президентських виборів, на яких, за офіційними даними, переміг демократ Джо Байден. На поточний момент Капітолій очищений від демонстрантів, дебати поновилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лукашенко Показати IP 7 Січня 2021 09:44
Визнаю ці вибори не дійсними!!!! Підтримую Трампа ввожу санкції проти всіх демократів!!!
1+1 до лукашенко Показати IP 7 Січня 2021 10:17
Да
Активіст Показати IP 7 Січня 2021 10:29
Так американский народ встал на защиту демократии. Или он не правильным боком встал? Двойные стандарты в действии. Закон бумеранга ударил по "нашим американським партнерам". Пускай попробуют на своих шкурах. А не нравится - чемодан, вокзал, Гаити.
Юра Рабон Показати IP 7 Січня 2021 11:48
Голосував за Зе проти Пєті, дуже шкодую, так що Трампа назад, бо ,війна буде.
Невловимий Джавелін до Юра Рабон Показати IP 7 Січня 2021 13:34
А тобі шкода цих янків? Стільки країн "демократизували", вже і самим пора покуштувати такої каші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus