USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Відні майже 80 тисяч осіб вийшли на протест проти збільшення робочого дня

1 Липня 2018 08:00
У столиці Австрії Відні в суботу, 30 червня, десятки тисяч людей протестували проти планів уряду ухвалити зміни до трудового законодавства, які уможливлять запровадження роботодавцями 12-годинного робочого дня без підвищеної оплати праці.

Австрійські профспілки невдоволені планами уряду дозволити роботодавцям встановлювати 12-годинний робочий день, інформує Made for minds.

Вони вивели на протест у столиці країні Відні, за даними поліції, близько 80 тисяч людей. Організатори заявляли про участь у заході від 170 до 200 тисяч осіб.

«Ми протистоятимемо цьому усіма можливими засобами, які у нас є», - пообіцяв глава Союзу профспілок Австрії Вольфґанґ Катціан (Wolfgang Katzian), інформує агентство dpa. Окрім можливого подовження робочого дня до 12 годин, австрійський уряд консерваторів та правопопулістів збирається також дозволити встановлення роботодавцями 60-годинного робочого тижня без підвищеної оплати праці. Утім, працівникам дозволять відмовлятися працювати понад 10 годин на день без зазначення причин. Відповідні зміни до законодавства австрійський парламент планує ухвалити у четвер, 5 липня.

Австрійські профспілки виступають категорично проти планів уряду та вимагають від нього винести це питання на референдум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus