USD 39.70 39.98
  • USD 39.70 39.98
  • EUR 39.75 39.97
  • PLN 9.80 9.90

У Відні знайшли картину Густава Клімта, яку вважали втраченою сотню років

26 Січня 2024 23:38
Картину австрійського художника Густава Клімта «Портрет фройляйн Лізер» (Portrait of Fräulein Lieser) знайшли у Відні. Її вважали втраченою майже сто років.

Про це повідомив аукціонний дім Im Kinsky, передає Бабель.

Картина належала єврейській родині в Австрії, на публіці її бачили востаннє у 1925 році. Що було з нею далі – невідомо, однак з 1960-х років «Портретом фройляйн Лізер» володіла сім’я нинішніх власників.

Існування портрета задокументовано в каталогах картин Густава Клімта, але про нього експерти знали лише за чорно-білою фотографією. Тепер вперше всі можуть побачити яскраві кольори творіння австрійського художника в пізні роки його творчості.

На портреті зображена, найімовірніше, дочка промислового магната Адольфа Лізера Маргарет Констанс або ж інші його дочки. Сімʼя Лізер належала до кола заможного вищого класу віденського суспільства, серед якого Клімт знаходив своїх покровителів і клієнтів.

Читати ще: На аукціоні Sotheby’s продали картину Рембрандта майже за $14 мільйонів

Аукціонний дім Im Kinsky оцінив портрет в понад $54 мільйони і назвав те, що його віднайшли, сенсацією.
«Картини такої рідкості, мистецької значущості та цінності не було на мистецькому ринку Центральної Європи десятиліттями», – написали в Im Kinsky.

Портерт зʼявиться на аукціоні 24 квітня від імені власників і правонаступників родини Лізер. Так роблять, бо існують Вашингтонські принципи міжнародної угоди про повернення викраденого нацистами мистецтва нащадкам народу (спадкоємцям родини), у яких його забрали.

Перед аукціоном картину продемонструють у Великій Британії, Швейцарії, Німеччині та Гонконгу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus