USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У Вільнюсі відкрили меморіальну дошку Лесі Українці

6 Червня 2023 22:49
У Вільнюсі урочисто відкрили меморіальну дошку видатній українській поетесі та письменниці Лесі Українці, встановлену на фасаді приміщення, де працює «Міжнародна українська школа».

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Литовській Республіці.

За повідомленням, ініціаторкою виготовлення меморіальної дошки Лесі Українці в Литві є заслужена працівниця культури України, членкиня Національної спілки журналістів України та Союзу українок Америки Валентина Шемчук.

Особистими зусиллями Валентини Шемчук меморіальна дошка Лесі Українці була доставлена з Полтави до Вільнюса. Виготовив меморіальну дошку Лесі Українці художник-гравер Вадим Голобородов.

«Упродовж більше двадцяти років автори та виконавці винятково доброчинного національно-патріотичного проєкту «Увічнення пам’яті великих українців» лауреати премії імені Панаса Мирного Полтавської обласної ради Валентина Шемчук і Вадим Голобородов зініціювали встановлення понад тридцяти меморіальних дошок і пам’ятних знаків землякам в Україні та світі», – розповіли у диппредставництві.

Дошку встановлено за сприяння Посольства України та Вільнюського коледжу (Vilniaus kolegija).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus