USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Вірменії таємним голосуванням обрали нового президента

2 Березня 2018 11:15
Національні збори Вірменії в п'ятницю, 2 березня, таємним голосуванням обрали четвертого президента республіки. Переможцем - і єдиним кандидатом - став екс-прем'єр у 1996-1997 роках, колишній посол у Великобританії 64-річний Армен Саркісян. Його висунули фракція керівної Республіканської партії і Вірменської революційної федерації "Дашнакцутюн", повідомляє "Інтерфакс".

Саркісян був єдиним кандидатом на виборах і обирався таємним голосуванням депутатів Вірменії. Із 105 депутатів 90 проголосували "за", десять - "проти", ще один бюлетень визнали недійсним. Для обрання на посаду Саркісяну необхідно було мати 79 голосів.

Відомо, що кандидатуру екс-прем'єра висунули правлячі у Вірменії "Республіканська партія" і Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн".

Так, від 9 квітня повноваження нинішнього президента Сержа Саргсяна будут закінчені. Також від того часу Вірменія повністю перейде до парламентської республіки.

Саркісян займав посаду прем'єр-міністра Вірменії у період 1996-1997 років. Він також працював послом у Бельгії, Ватикані та Люксембурзі. Пізніше - у Великій Британії.

У Вірменії вибори президента відбуваються голосуванням Національного зібрання, тобто парламенту. Його обирають терміном на 7 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus