USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Володимирі-Волинському відбулися змагання з мотокросу

2 Липня 2018 13:25
У Володимирі-Волинському відбувся Всеукраїнський турнір з мотоциклетного кросу «Кубок України-2018». За словами організаторів заходу, головна мета турніру – відновити традиції мотоциклетного спорту на Волині та привернути увагу молоді до альтернативних видів спорту.

Захід відбувся завдяки ініціативі членів «Спортивного автомобільно-мотоциклетного клубу «Віраж – ВВ» та підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і Володимир-Волинської міської організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», повідомили у прес-службі партії.

Трасу у Володимирі мотокросери вже встигли охрестити найкращою в Україні. І як зазначають організатори турніру – цілком заслужено, адже цього року її модернізували максимально наблизивши до кращих західних зразків.

«Ми розпочали працювати над створенням мототреку разом із Валерієм Марухничем та Валерієм Олексюком ще два роки тому. Перші змагання відбулися у 2017 році, тоді траса була зовсім не така, а тому вирішено було вдосконалити частину поворотів, ліквідувати важкопрохідні елементи, адже найголовніше, щоб трек був безпечним і жоден учасник не постраждав», – зазначив один із ініціаторів змагань Руслан Диньковський.

Ще один організатор турніру мотокросер Валерій Марухнич додав: попри загальне уявлення більшості людей про те, що мотоциклетний спорт вкрай небезпечний, жодних нещасних випадків чи травм на мотокросі у Володимирі не траплялося.

«Що стосується траси, то жоден учасник, а тут є представники з величезним досвідом та перемогами на міжнародних змаганнях, не висловив невдоволення з приводу складності шляхів. Цього року нам також вдалося добудували трамплін висотою у 5 метрів. Найголовніше, щоб спортсмени реально оцінювали свої можливості та не ризикували ні собою, ні іншими», – зазначив Валерій Марухнич.

Підтвердженням слів про безпечність шляхів слугує той факт, що у змаганнях беруть участь і 7-річні сини організаторів: Михайло Диньковський та Андрій Марухнич. До слова, для юних спортсменів це перший досвід Всеукраїнських змагань.

Були серед учасників і багаторазові переможці конкурсів та змагань. Зокрема, і 16-річний мотокросер із міста Червоноград Юрій Бриль. Він зазначив, що володимирська траса найкраща з-поміж тих, де доводилося виступати.

«Надзвичайно вдячний Валерію Марухничу та Валерію Олексюку за підготовку траси, адже ми, мотокросери, розуміємо яких величезних зусиль їм вартує підготовка до таких заходів», – каже Юрій Бриль.

Уже традиційно підтримують молодих спортсменів Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», і представники Володимир-Волинської міської організації політичної партії «УКРОП». Один з організаторів змагань, голова фракції «УКРОП» у Володимир-Волинській міській раді Сергій Радкевич розповів: у Володимирі-Волинську мотоциклетний спорт був традиційним змаганням.

«Усі місцеві жителі пам’ятають, що близько 40 років у тому у Володимирі-Волинському з величезним успіхом проходили змагання мотокросерів. З того часу цей вид спорту знайшов чимало шанувальників і у нашому місті. Саме тому близько трьох років тому ми вирішили відновити традицію проведення таких змагань. І Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», і депутати-укропівці завжди підтримують активних та цілеспрямованих, сприяють популяризації спорту серед молоді, відроджують найкращі спортивні традиції, забуті із плином часу», – розповів депутат Володимир-Волинської міської ради від УКРОПу Сергій Радкевич.

До слова, в змаганнях брали участь близько п‘ятдесяти учасників. Усі вони в один голос запевняють: наступного року знову сюди приїдуть аби позмагатися у вправності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus