USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Володимирі вшанували пам’ять депортованих з Холмщини українців

10 Вересня 2023 20:44
10 вересня у Володимирі відбулися заходи з нагоди вшанування Дня пам’яті примусового виселення українців із Лемківщини, Надсяння, Холмщини, який відзначають у другу неділю вересня за рішенням Верховної Ради України від 2019 року.

Про це повідомили в міській раді Володимира.

Поряд із пам’ятним знаком, що його встановили нащадки холмщаків на території храму Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, зібрались на панахиду небайдужі мешканці міста, передусім діти та внуки депортованих.

У заході взяли участь керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк, очільник громадської організації «Володимир-Волинське культурне товариство «Холмщина» Юрій Грицюк.
Опісля служби, яку провів отець Євген Рябець, спільної молитви та покладання квітів взяв слово науковий співробітник історичного музею імені Омеляна Дверницького Богдан Янович, який нагадав усім про історію трагедії.
А членкиня «Холмщини» Галина Борбелюк провела паралелі з сучасною війною, коли знову українцям часто доводиться покидати рідну землю через бойові дії чи загрози обстрілів. І ворог усе той же – Росія.
Згадавши важке дитинство, пані Галина закликала молитися за воїнів, які зараз в окопах захищають нашу землю, відстоюють нашу свободу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus