USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській богословській академії – поповнення духовної братії

25 Жовтня 2022 14:21
У Волинській православній богословській академії відбулася посвята першокурсників. З цієї нагоди проведено Богослужіння та урочисті заходи.

Як повідомляють у Волинській єпархії ПЦУ, Божественну літургію у кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним молилися митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, представники навчальних закладів церкви, інше духовенство.

Тут же, у храмі, відбулася посвята першокурсників. Студенти отримали благословення на носіння підрясника, склали присягу, одержали студентські квитки та залікові книжки. Опісля відбулась урочиста академія в актовій залі ВПБА.

Студентів та професорсько-викладацький склад привітали архієреї, ректор вишу та духовенство. Кращих студентів нагороджено митрополичими грантами на оплату навчання, кільком вручено цінні подарунки.
Читати ще: «Вихід – одна держава, одна українська влада, одна українська церква», – митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Як зазначають у Волиньраді, цьогоріч академічна родина волинської вищої духовної школи поповнилася тридцятьма студентами.

Ректор академії протоієрей Володимир Вакін зауважив, що повномасштабна війна не лише не завадила навчальному процесу та духовному життю, а й спонукала до творчих та нестандартних рішень.
Волинська православна богословська академія першою серед вітчизняних духовних вишів запровадила курс підготовки військових капеланів. Також невдовзі тут навчатимуть і капеланів медичних, якраз триває процес підписання меморандуму про співпрацю з Національною військово-медичною академією.

Здобувачам духовного знання голова обласної ради Григорій Недопад побажав стати справжніми душпастирами: «Ви обрали шлях сіячів і світителів для інших. Вам належить опікуватися і православним людом, і нашими захисниками, бо після перемоги буде велика потреба лікувати ще й душевні рани. Ви і самі представлятимете духовне воїнство, яке боронитиме нашу віру. Бажаю непохитності у цій місії во славу Божу і на славу України!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 25 Жовтня 2022 17:54
Яка чудова новина! Зараз для повної радості тільки нової братії не хватає!
Glover до Олег Показати IP 26 Жовтня 2022 06:28
Тільки вміють казки говорити і махати чимось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus