USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинській лікарні для хворих на COVID-19 хочуть встановити спеціалізовану кисневу станцію

26 Серпня 2020 22:01
В інфекційному шпиталі обласної клінічної лікарні діє 40 кисневих точок для пацієнтів, які потребують кисневої терапії.

Цього замало, як розповів Суспільному виконувач обов’язків директора медзакладу Олександр Дудар.

У медзакладі хочуть встановити нову спеціалізовану станцію централізованої подачі кисню для підтримки дихання недужих на коронавірус пацієнтів.

Зі слів лікаря, станом на 26 серпня у медзакладі перебуває 64 пацієнти з діагнозом «коронавірус». П’ятеро з них нині у реанімації, двоє під’єднані до апарату ШВЛ.

«Наша киснева система тріщить по швах. З тих 64 пацієнтів кисневозалежних, тобто ті, хто знаходяться на масках кисню близько 30. Але, ця цифра варіює від 30 до 40. Ці пацієнти потребують високих потоків кисню», – розповів Олександр Дудар.

Нова станція, яку хочуть облаштували у медзакладі, дозволить забезпечити киснем усіх пацієнтів, які потребують кисневої терапії через COVID-19, – каже медик: «Наступного тижня розпочинається встановлення нової кисневої станції на 10 тонн місткістю, а не на півтори тонни, що зараз є. Це дозволить не возити щодва дня кисень, а зробити запас на 20 днів».

У створеному інфекційному шпиталі в селі Тарасове працює 200 медиків. Виконувач обов’язків керівника лікарні розповів: усі медики, які лікують недужих на коронавірус отримують доплати у повному обсязі, заборгованості не має.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus