USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У волинському музеї розповіли про подвиги жінок, які воювали в армії УНР

8 Березня 2023 18:08
У Волинському краєзнавчому музеї вперше продемонстрували матеріали про подвиги жінок, які воювали в армії Української Народної Республіки 100 років тому.

Про це розповіла Суспільному старша наукова співробітниця музею Яна Лис.

Підбірку матеріалів про розвідниць, хорунжих, десятниць, зв'язкових та медикинь армії УНР присвятили Міжнародному дню захисту прав жінок.

«Особисто я підтримую ініціативу, що 8 березня в Україні має бути перейменовано. Запропонували як День захисту прав жінок. Тому що це однозначно не день тюльпанів, а це день акцій, коли ми говоримо про проблеми жінок, про рівність жінок та чоловіків», – зазначає Яна Лис.
З її слів, нині суспільство має відкинути старі радянські наративи, коли це перетворювалося на сексистське свято.

На історичну годину запросили групу дівчат із ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

«Це більш день про рівноправність. Що жінки можуть так само служити у війську, захищати свою країну нарівні з чоловіками», – каже ліцеїстка Вікторія Куцай.
«Дуже цікава виставка про жінку в українській армії у давній період історії, – ділиться враженнями ліцеїстка Надія Оксенюк, – якщо говорити про жінок, які воюють саме зараз, то я знаю дуже багато таких, навіть з Луцька знаю жінку-снайперку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вікторія Показати IP 8 Березня 2023 19:04
Самі собі вірите?
Українка Показати IP 9 Березня 2023 11:37
свято одиноких жінок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus