USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Волинському облмуздрамтеатрі встановлять ліфт для людей з інвалідністю

10 Березня 2021 10:34
Волинські заклади культури мають стати доступнішими для людей з інвалідністю. Для цього Волинській ОДА затвердили план заходів зі створення безбар’єрного простору в області на 2021 рік.

Відповідне розпорядження №103 голова ОДА Юрій Погуляйко підписав 9 березня.

Документом передбачається, що міські, селищні, районні ради повинні протягом року забезпечити створення доступного та комфортного середовища життєдіяльності, адаптованого під потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на території міста, району чи територіальної громади. Зокрема в, інфраструктурі населених пунктів, у житлових і громадських будівлях мають бути облаштовані тактильні, візуальні елементи доступності та аудіопокажчики.

Три обласні заклади мають стати доступнішими для людей з інвалідністю. Зокрема, у 2021 році планується встановити ліфтову кабіну для людей з обмеженими можливостями у приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка. Для Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки хочуть придбати спеціалізований підйомник. А на бічній стороні приміщення Волинського краєзнавчого музею запланували встановлення зовнішнього підйомника. Виконати ці роботи запланували протягом 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus