USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська обласна лікарня отримала штучні клапани серця, безкоштовні для пацієнтів

11 Липня 2018 11:04
Завдяки проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Волині лікарі безкоштовно зможуть встановити штучні клапани серця для 150 людей. Операції на серці здійснюватимуть у Волинській обласній клінічній лікарні, інформують у ГО «Київський економічний інститут».

Наразі така можливість з'явилася для ста людей:4 липня 100 штучних клапанів серця вартістю 69 225,00 євро розвантажили у Волинській обласній клінічній лікарні. Одночасно лікарня отримала 250 оксигенаторів для дорослих для операцій середньої складності.

Штучні клапани серця та оксигенатори закупили в рамках реалізації субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Невдовзі фірма «Медітрейд» (MEDITRADE spol. s r.o.) поставить ще 50 штучних клапанів серця вартістю 34 612,5 євро.

Оксигенатори та штучні клапани серця використовуватимуть для пацієнтів на безоплатній основі.

Завідувач кардіологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Володимир Пецентій розповів, що у минулому році провели

58 операцій зі встановленням штучних клапанів серця для дорослих.

За його словами, орієнтовно 250 дорослих пацієнтів у рік потребують заміни клапанів серця. Раніше у лікарні отримували штучні клапани серця від Міністерства охорони здоров’я до поставок в рамках реалізації проекту Світового банку.

Цього тижня у Волинській обласній лікарні планують здійснити першу операцію зі встановлення штучного клапана серця, закупленого по проекту.

Консультантка з управління субпроектом Світового банку у Волинській області Марія Адамчук зазначила, що на Волині немовлятам та дітям операцій на серці не роблять. Проте є винятки, коли приїжджають робити операції запрошені лікарі з Києва.

За словами головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Івана Сидора, така допомога – це суттєве зниження вартості операції для пацієнтів завдяки оптовій закупівлі витратників.

Іван Сидор зауважив, що вартість одного штучного клапана серця складаєорієнтовно 35 тисяч гривень.

Головний лікар додав, що на сайті Волинської обласної лікарні є інформація про постачання обладнання. Кожен може подивитись, що було поставлено у медзаклад.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року Громадська організація «Київський економічний інститут» (Київська школа економіки) та управління охорони здоров’я Волинської ОДА підписали меморандум про співпрацю заради реалізації успішної реалізації проекту Світового банку в області.

Довідково: У Волинській області триває реалізація субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Журналістка Мая Голуб спільно з Київською школою економіки здійснюють моніторинг виконання субпроекту на Волині.

Мая Голуб
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 11 Липня 2018 11:44
пан Сидор вже наварив на 1 клапані 13 755,00грн. станом на 11.07.18 курс євро 30,7х692 (дійсна вартість клапана) = 21 244,40грн.))) А за 100 пацієнів немаленька сума вже виходить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus