USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У ВООЗ назвали моральним провалом розподіл вакцин між країнами

23 Березня 2021 09:14
Очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус розкритикував багаті країни за нерівномірний розподіл вакцин від коронавірусу у світі.

Про це йшлося на брифінгу ВООЗ, передає Укрінформ.

За його словами, розрив між кількістю щеплень у багатих та бідних країнах зростає щодня.

Очільник ВООЗ назвав відсутність рівних можливостей у доступі до вакцин від коронавірусу серед країн світу – «катастрофічним моральним провалом».

«Я у січні казав, що світ опиниться на межі катастрофічного морального провалу, якщо не зробити термінових кроків задля забезпечення рівномірного розподілу вакцин. У нас є кошти для запобігання цьому провалу, але шокує те, що мало було зроблено для запобігання цьому», – сказав він.

Керівник ВООЗ підкреслив, що країни, які вже вакцинують молодих та здорових людей, роблять це коштом життів працівників галузі охорони здоров’я, людей похилого віку та інших груп ризику в інших державах.

Гебреісус наголосив, що це шлях, який веде до «самопоразки», оскільки чим довше триватиме поширення коронавірусу, тим більше виникатиме його мутацій та штамів й буде рости ризик того, що вони почнуть уникати впливу вакцин.

Як раніше заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, ЄС поки не може ділитися вакцинами з біднішими країнами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Опа Показати IP 23 Березня 2021 09:46
на багатого брата надійся, але й сам не спи. хай трохи привчаться щось робити, а то попривикали жити на подачках.
Трамп правий Показати IP 23 Березня 2021 11:42
ВООЗ давно вже повністю неефективна і корумпована структура, яку давно пора розігнати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus