USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У вулкана на Канарах відкрилися нові жерла

29 Листопада 2021 17:40
На Канарських островах продовжує вивергатися вулкан Кумбре-В'єха.

На іспанському острові Ла-Пальма відкрилося кілька нових вулканічних жерл, що викидають лаву, яка може призвести до нових руйнувань, повідомляє УНІАН.

Розплавлена порода, що виходила з нового жерла, була дуже текучою і просувалася зі швидкістю 6 метрів за хвилину.

За 10 тижнів виверження вчені виявили не менш як 11 різних потоків лави, що охопили не менш ніж 1100 гектарів землі, де розташовані тисячі будинків, дороги, лінії електропередач та зрошувальні труби для бананових плантацій, ідеться в повідомленні «Європейської правди».
Одна з річок лави минулого тижня зруйнувала місцеве кладовище, перепоховавши останки понад 3000 людей.

Незважаючи на руйнування, не було травм чи смертей, безпосередньо пов’язаних з виверженням.

За словами експертів, за ніч на острові було зареєстровано щонайменше 80 землетрусів, найсильніші з яких досягли магнітуди 3,6. Деякі з них могли відчути мешканці.
Попри неослабну вулканічну активність, цих вихідних на острові відновили авіасполучення. Рейси повернулися на Ла-Пальму після тижня скасування у зв’язку з поширенням вулканічного попелу.

Нагадаємо, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. З початку виверження вулкана лава зруйнувала або пошкодила понад 2700 будівель, і близько 7000 людей змушені були залишити свої будинки.
Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшує площу острова. На початку жовтня обвалилася північна сторона кратера вулкана, викликавши вражаючі вибухи. Внаслідок цього потік лави посилився. Наприкінці жовтня вулкан Кумбре-В'єха після чергового обвалення почав вивергатися з новою силою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus