USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Виверження вулкана на Канарах: лава дісталася житлових будинків. Фото, відео

20 Вересня 2021 09:43
На Канарських островах, де напередодні почав вивергатися вулкан Кумбре-В’єха, лава вже дісталася житлових будинків.

Про це повідомляє BBC.

За даними агентства, через виверження вже було евакуйовано 5 тисяч осіб. На острів Ла-Пальма вже прибув прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. За його словами, влада уважно стежить за пожежами, які можуть початися через лаву.

Як повідомляється, на допомогу була направлена військова і цивільна гвардія.

«Шум, що виходить від вулкана, звучить так, ніби злітають двадцять винищувачів. Це дуже голосно, це приголомшливо», – поділився місцевий гід.

За даними Volcano Discovery, лавові потоки вже перетнули одне з шосе, що ускладнює проїзд транспортних засобів. Аеропорт Ла-Пальма також був закритий в перші години після виверження, оскільки шлейфи попелу зменшували видимість, але пізніше відновив свою роботу.

На островах за останній тиждень було зафіксовано тисячі дрібних землетрусів, найпотужніше – силою 4,2 за шкалою Ріхтера. При цьому, глибина землетрусів піднімається – перші спостерігалися на 20 кілометрах під поверхнею, а останні були розташовані на глибині 6 і 8 кілометрів.

За словами вулканолога з іспанського географічного інституту Ставроса Мелетлідіса, виверження «відкрило» п’ять тріщин на схилі гори. Він зазначив, що не знає, як довго триватиме виверження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus