USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Вулкан на Канарах: другий потік лави досяг Атлантичного океану. Відео

11 Листопада 2021 12:46
Через сім тижнів після початку виверження вулкана на канарському острові Ла-Пальма ще один потік лави досяг моря.

Кадри з острова показав телеканал RTVE, повідомляє «Європейська правда».

Розплавлена ​​порода, температура якої становить близько 800-900 градусів за Цельсієм, розлилася розжареними каскадами на пляж у Гірресі, а звідти потрапила до Атлантичного океану.

Влада попередила, що після зіткнення лави з водою утворюється водяна пара з частинками соляної кислоти, які можуть бути небезпечними для здоров’я людини.

Всі будинки навколо пляжу були евакуйовані протягом кількох останніх тижнів через загрозу, що створюється повільним просуванням потоків лави.

Набагато більший потік лави досяг океану наприкінці вересня і з того часу сформував новий півострів, площа якого вже становить понад 40 гектарів.

Тим часом військовий корабель ВМС Іспанії «Кастилья» розпочав свою місію з доставки робітників морем для збору врожаю з бананових плантацій, які стали недоступними звичайними маршрутами через лаву.

З вівторка до ранку середи було зареєстровано 113 землетрусів магнітудою до 3,9 на глибині близько 30 кілометрів.

Майже 1000 гектарів покрито шаром лави, що охолола, завтовшки в кілька метрів. Це відповідає приблизно 1400 футбольним полям.

Нагадаємо, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. З початку виверження вулкана лава зруйнувала або пошкодила понад 2700 будівель, і близько 7000 людей змушені були залишити свої будинки.

Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшує площу острова. На початку жовтня обвалилася північна сторона кратера вулкана, викликавши вражаючі вибухи. Внаслідок цього потік лави посилився. Наприкінці жовтня вулкан Кумбре-В'єха після чергового обвалення почав вивергатися з новою силою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus