USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «Ягодині» – черга із фур до пів сотні кілометрів: водії чекають тижнями

4 Вересня 2022 11:29
Пункт пропуску «Ягодин» на українсько-польському кордоні має рекордну чергу, але схожа ситуація і на інших пунктах перетину. У чергах, які майже не рухаються, застрягли тисячі вантажівок, які везуть агропродукцію.

Навантаження на автомобільні перевезення зросли, бо кілька місяців через Велику війну морські шляхи з України були заблоковані, йдеться в ТСН.

На в’їзд до Польщі мертво стоять більше як дві з половиною тисячі автівок. Машини продовжують прибувати і ставати у хвіст черги. Сказати, що водії шоковані – це нічого не сказати. Люди стоять тут до тижня, в них закінчуються запаси їжі та води. А туалетів уздовж траси просто немає. Все тут ще більше ускладнилося на вихідні, машини продовжують під’їжджати, а черга практично не рухається.

Читати ще: Утворюються 50-кілометрові черги: волинські митники просять перевізників експортувати продукцію не тільки через «Ягодин»

«Вам це не переказати словами, вам треба сісти в машину, прожити 10 днів і тоді вийти з машини і зрозуміти наскільки це все складно, жити в полі, ні душа, ні туалетів, нічого», – каже один із водіїв.
На митниці розповідають, черги тут ціле літо, але зараз пік, бо побільшало сільсько-господарських товарів, які везуть через польський кордон і всі вони потребують фітосанітарного та ветеринарного контролю. Натомість польська сторона не встигає їх опрацьовувати. А от ключовою причиною такого скупчення на митниці називають війну.

«Закриті порти, неможливість вивезення того об’єму вантажів, які Україна потребує на зовнішні ринки. Польська сторона опрацьовує тільки 570 за добу, тобто орієнтовно вдвічі менше, як хотілося б», – пояснює в.о. начальника Волинської митниці Микола Татарчук.

Митники кажуть, аби вирішити проблему неодноразово сідали за стіл переговорів зі польськими колегами. Просити їх збільшити кількість спеціалістів, що могли би пришвидшити рух транспорту, але поки що все складно. В черзі, яка практично не рухається, часто виникають конфлікти, люди на нервах. І перевізники, і водії погрожують перекривати дороги та вдаватися до якихось радикальних методів, аби лише їх почули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Вересня 2022 11:58
Ніколи не думав, що побачу 1000 фур одночасно. Побачив. Журналісти, прокатайтесь теж дорогою повз них, опишіть враження.
Макс Показати IP 6 Вересня 2022 10:57
Корупція , беззаконня та хабарі митників, у всьому винна Польща , сказав Наєм міністр інфраструктури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus