USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Європі вперше в історії покарали одну з країн ЄС

13 Вересня 2018 17:20
У середу, 12 вересня, Європейський парламент прийняв історичне рішення - проголосував за введення санкцій проти Угорщини. Це перший випадок прийняття штрафних заходів щодо країни-учасниці ЄС.

Про це повідомляє Znaj.ua.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан емоційно відреагував на рішення ЄС.

«Угорщину збираються засудити, бо наш народ вирішив, що його країна не буде країною мігрантів. З належною повагою, але твердою впевненістю я не дозволю, аби промігрантські сили Євросоюзу погрожували, шантажували та розмазували Угорщину» - наголосив Віктор Орбан.


Доповідач Європарламенту Джудіт Сарджентіні заявила, що час робити вибір настав. Або ЄС дозволить одній з країн порушувати його правила, або пояснить, що ці правила означають:
«Угорський уряд ефективно змусив мовчати незалежні медіа, посадив учених «на повідок», намагаючись позбавити майбутні покоління навичок критичного мислення. Уряд замінив незалежних суддів тими, хто має близькі зв'язки з режимом. Встановив, у яких церквах можна молитися, а в яких - ні».


За словами глави Угорського МЗС, рішення Європарламенту, всього-навсього дрібна помста. Він переконаний, що його прийняли за допомогою фальсифікації та всупереч європейським угодам.

Угорщину звинувачують у антиміграційній політиці та кампанії проти Сороса, тискові на громадські організації, які працюють з мігрантами, контролі над ЗМІ, закритті Центральноєвропейського університету, корупції у владі, зокрема справі «Еліос», в якій фігурує зять угорського прем'єра.

Саргентіні – не єдина, хто закликав накласти на Угорщину санкції.

Зокрема, міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн останні два роки закликає покарати Угорщину, включаючи позбавлення її голосу в Раді ЄС через грубі системні порушення. Конфлікт дійшов до того, що на офіційному сайті уряду Угорщини міністра назвали божевільним та ідіотом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 13 Вересня 2018 17:37
З такою політикою Європа скоро перетвориться на Африку(((
скептик до опа Показати IP 13 Вересня 2018 18:58
деякі країни Європи вже мало чим відрізняються від Африки
Українець Показати IP 13 Вересня 2018 23:39
Респект і повага угорцям за те, що бережуть свою країну від варварів і дикунів, яких толерасти називають мігрантами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus