USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «заблокованій» СБУ B2B Jewelry заявили, що працюють в звичайному режимі та будуть судитися

31 Серпня 2020 22:18
Засновник фінансової піраміди B2B Jewelry Микола Гонта стверджує, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а їхні юристи готують позови через інформацію про те, що мережу заблокували.

Про це він заявив у відеозверненні 28 серпня, пише НВ.

«У Мережі масово почали з’являтися повідомлення про блокування мережі ювелірних магазинів B2B Jewelry. Магазини працюють в звичайному режимі, в цьому ви можете переконатися, відвідавши будь-який салон в своєму місті».

За словами Гонти, юристи мережі готують позови «про спростування і компенсацію моральної шкоди».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІНАНСОВА ПІРАМІДА, ЗАМАСКОВАНА ПІД ЮВЕЛІРНИЙ БІЗНЕС, ДІСТАЛАСЬ ЛУЦЬКА

Нагадаємо, 27 серпня в СБУ заявили, що заблокували діяльність фінансової піраміди з 600 тисячами вкладників. Саму піраміду не назвали, але мова йшла про B2B Jewelry – на фотографіях СБУ видно магазини ювелірних виробів і «сертифікати» мережі, які видавалися учасникам.

За інформацією СБУ, з початку 2019 року організатори піраміди купили на незаконно отримані кошти острів Дніпровського каскаду з нерухомістю на ньому, 18 елітних позашляховиків вартістю понад $ 100 тис. кожен, коштовності та інше майно.

Засновників піраміди підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України.

10 серпня Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку опублікувала список потенційно фіктивних фінансових проектів, до якого потрапила й B2B Jewelry.

«Цей проєкт пропонує громадянам придбання ювелірних виробів і подарункових сертифікатів, за якими нараховуються надвисокі відсотки інвестиційного прибутку. При цьому на подарунковому сертифікаті відсутні будь-які реквізити особи, що його видала. Безпосередньо B2B Jewelry не є назвою конкретної юридичної особи, отже, відсутні чітко визначені відповідальні особи за зобов’язаннями за залученими коштами від громадян України. Крім того, майже всі транзакції в магазинах B2B Jewelry здійснюються у готівковій формі, що не дозволяє встановити зв’язки з реальними бенефіціарами проєкту», – заявили в Нацкомісії.

Покупку сертифікатів офіційно оформлюють як благодійні внески на користь фіктивного фонду Зимородок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Люди просніться Показати IP 31 Серпня 2020 22:48
Та сама схема, що кредитна спілка"Золоті терези'" ....Горохів по сьогодні судиться і нічого не добився, повернення доларів не дочекалися- хто 1-10, хто 10-50-100-200 тис.доларів. Довгополова Тетяна в Америці через фб передає привіт всім ...люди невже ви ще комусь вірите, щоб віддати свої гроші важко зароблені.
100 років те саме Показати IP 31 Серпня 2020 22:51
Вас люди нічого не вчить.....лохи були ,є і будуть...
олександр Показати IP 1 Вересня 2020 09:00
та посадити цього пі.....а
Макс до олександр Показати IP 1 Вересня 2020 19:07
так ж нема за що садити :) ні в кого нічого не вкрав. лю.. лохи тобто самі внески робили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus