USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ювелірна афера на понад $250 млн: чому фінансова піраміда B2B Jewelry досі працює

8 Лютого 2021 10:35
Фінансова піраміда, побудована на ювелірних магазинах B2B Jewelry, діяльність якої у вересні 2020 року заблокувала Служба безпеки України, продовжує працювати.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Компанії почала свою діяльність в Ладижині Вінницької області. Її слоган «Живіть у достатку». Саме тут і народився очільник B2B Jewelry – Микола Гонта.

Ладижинець Леонід Іванович, як і чимало його земляків, теж вклав гроші у В2В. Придбав сертифікати на майже 40 тисяч гривень. Каже, ювелірні вироби В2В дорогі, що місцевим не по кишені.

За словами однієї місцевої жительки Ладижена, відсотків 90 людей у місті щось та придбали у В2В.

Хотів заробити і киянин Андрій. Придбав сертифікати одразу на 40 тисяч гривень. Каже, йшов на ризик усвідомлено. Однак заробити не вийшло. Замість 52 виплат отримав кілька і на тому все. А отоварювати сертифікати ювелірними виробами не хоче.

Віктор з Рівного разом з дружиною прикупили ювелірки у В2В на 224 тисячі гривень – золоті сережки і дві каблучки. Однак дружина Віктора зізнається, носить ці прикраси рідко. До карантину чоловік отримав лише одну виплату по кешбеку і на цьому все. Згодом зрозумів, куди влип.

«Сьогодні я продаю один виріб, щоб відкрити кешбек, треба продати 5 виробів. Потім 25, 125 і так далі. Не може вона так розростатись. Це спрут якийсь», – каже постраждалий.

І цей спрут таки припинив діяльність. Щоправда, ненадовго. Торік правоохоронці заблокували діяльність B2B Jewelry. Повідомили, що організатори піраміди привласнили чверть мільярда доларів. І придбали купу нерухомості, елітні авто і зокрема, острів. Цей острів розташований в елітному районі столиці. Сотка землі тут в середньому коштує 5 тисяч доларів. За даним реєстру нерухомості, дві третини острова належить не Миколі Гонті, а його тещі. Будинки ліворуч родині Гонти не належать. Решта – його. А довкола йде активне будівництво.

Тим часом активізувалося і ніби заблоковане силовиками В2В.

«Після закінчення локдауну відновлють свою роботу чотири ювелірних салону. Черкаси, Житомир, Хмельницький і Тернопіль», – йшлося у промороліку.

У Києві працювали три магазини. Наразі працює той, що на Позняках. А виплати, виявляється, відновили. Сертифікати тепер не продають. Але є суперзнижки: 70% на срібло, 40% – на золото.

«30% можна розрахуватися за цю покупку сертифікатом. Або 20% з балансу, або 20% з депозиту, або максимальна знижка 70% і все. Кешбеку не буде», – розповіла співробітниця.

Та чому магазини і досі працюють? В Службі безпеки пояснили, що саме закриття магазинів – не в їхній компетенції.

«Основною задачею було попередити настання ще більших наслідків», – повідомив співробітник СБУ.

Зараз триває досудове слідство за статтею – легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом.

«Тривають допити свідків, допити потерпілих, їх стає із кожним днем все більше і більше», – додав співробітник СБУ.

ТСН запитала особисто у Миколи Гонти, чи планує повертати гроші. Однак він спілкуватися не захотів. Згодом його помічник написав, що інтерв’ю ТСН дасть.

А у Верховній Раді вже зареєстрований перший закон про фінансові піраміди. І те, що Микола Гонта досі виходив сухим з води, не означає, що так буде і далі.

Як повідомлялося раніше, засновник фінансової піраміди B2B Jewelry Микола Гонта стверджує, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а їхні юристи готують позови до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus