USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Справа на $250 млн: СБУ заблокувала фінансову піраміду із 600 тисячами вкладників

27 Серпня 2020 17:33
Служба безпеки України заявила, що блокувала діяльність організованого угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українців.

Про це повідомляє Новое время.

За повідомленням спецслужби, оперативники встановили, що вкладниками «піраміди» стали понад 600 тис. громадян. Орієнтовний обсяг коштів, привласнених та легалізованих зловмисниками через придбання елітного рухомого та нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить понад $250 млн.

«Співробітники СБ України задокументували, що до організації фінансової оборудки причетні понад 20 осіб, задіяно більше ніж 100 підконтрольних юридичних осіб», – сказано у повідомленні.

Як стверджують у СБУ, за період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад $100 тис. кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

«27 серпня у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи», – сказано у повідомленні.

Наразі приймається рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України.

Хоча СБУ не розкриває назву піраміди, на опублікованих спецслужбою фото ЗМІ впізнали сертифікати B2B jewelry, а також ювелірний магазин організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Серпня 2020 21:42
Вже таких справ з 2014 - десятки. Скільки з них через суд пройшло, скільки корупціонерів сидять "на нарах" і скільки коштів повернуто в доход державі? Комар начхав.А вони кажуть обшуки, обшуки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus