USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У законопроєкті про бурштин мають бути враховані інтереси місцевих громад, – Констанкевич

13 Листопада 2019 14:32
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №2240 щодо урегулювання питання видобутку бурштину. «Депутатська група «За майбутнє», зокрема нардепи від Волині, вважає, що цей законопроєкт є вкрай важливим та актуальним.

Про це йдеться на сайті нардепа Ірини Констанкевич.

«Ми як депутати, які представляють Волинь, зацікавлені у тому, щоб питання незаконного видобутку бурштину були врегульовані. Але разом з тим хочу зазначити, що у цьому законопроєкті відсутні норми, які би узгоджували процедури видобутку із органами місцевого самоврядуванням, зокрема і, враховуючи, нинішні процеси децентралізації. Тому група «За майбутнє» подаватиме свої правки до другого читання цього законопроєкту», – зауважила у своєму виступі у парламенті народний депутат Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що легалізувати видобуток бурштину в Україні намагаються ще з 2006-го року. На Волині з ініціативи ексголови Волинської облради, а нині народного депутата, члена депутатської групи «За майбутнє» Ігоря Палиці вже були зроблені перші кроки у цьому напрямку – створили комунальне підприємство «Волиньприродресурс». Однак через перепони з боку колишньої влади із вказівки експрезидента Порошенка, його повноцінну роботу так і не вдалося запустити. «Волиньприродресурс» ще два роки тому отримало ліцензії на видобуток бурштину і міді, проте його роботу блокували фіктивними кримінальними справами. За даними Державного агентства лісових ресурсів України, у лісах, які координують Київське, Волинське, Житомирське та Рівненське обласні управління лісового та мисливського господарства, пошкоджено понад 6 тисяч гектарів землі через незаконний видобуток бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 13 Листопада 2019 15:04
Женевської громади?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus