USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Жидичинській ОТГ відбулася перша сесія

17 Листопада 2017 18:08
У новоствореній Жидичинській об’єднаній територіальній громаді 15 листопада відбулося перше сесійне засідання.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу

Нагадаємо, 29 жовтня в Жидичинській ОТГ, яка об’єднала дві сільські ради – Жидичинську та Озерецьку, відбулися вибори депутатів та голови громади. Керівником громади люди обрали Галину Матвіюк.

На першому сесійному засіданні депутати отримали посвідчення, визначились, у яких комісія працюватимуть, та обрали секретаря. Зокрема, в ОТГ створили три постійні депутатські комісії:

Зокрема, комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, управління майном, інвестицій та міжнародного співробітництва; комісію з питань земельних відносин, комунальної власності, охорони навколишнього середовища, енергозбереження та благоустрою; комісію з питань прав людини, законності, депутатської гідності, соціально-культурного розвитку та гуманітарних питань.

Головою бюджетної комісії обрали депутата від УКРОПу Іванну Воробей.


Перше, за що візьметься новообрана голова громада – налагодження автобусного сполучення між селами ОТГ.

«Усі села громади повинні бути зв’язані між собою, щоб кожен мешканець зміг дістатися центру ОТГ. Друге, що потрібно вирішувати – це ремонт доріг. Також в нас створена опорна школа громади, тому, вважаю, що її матеріальну базу необхідно підтримати. Зараз там є проектно-кошторисна документація на заміну даху і ми збираємося найближчим часом це зробити. Крім того, проведемо капітальний ремонт в приміщенні амбулаторії села Жидичин. Ми не збираємося на цьому зупинятися і плануємо провести реконструкцію приміщення – добудувати його, – розповідає голова. – В подальшому плануємо облаштувати в усіх селах нашої громади центральні площі, щоб мешканцям було де відсвяткувати якесь свято, провести своє дозвілля. Бо свята – це те, що об’єднує».

На першій сесії депутати спільно із головою вирішували питання про використання коштів із фонду соціально-економічного розвитку та грошей, які надійшли на реконструкцію водойми в селі Кульчин. Із вирішенням цих питань Галина Матвіюк поспішає, бо ж хоче провести усі роботи до закінчення бюджетного року. Таку заповзятість сільського голови підтримують і депутати Жидичинської ОТГ.

«Ми всі хочемо зробити кращим життя в нашій громаді, а проблем, які потрібно вирішувати, чимало. Звісно, першочергово всі мешканці хочуть дороги, освітлення. Я бачив, які роботи проводять в обласному центрі Волині, як там змінюється життя, і хочу, аби так було і в Жидичинській громаді», – каже депутат від УКРОПу Андрій Подригуля.

Депутат Волинської обласної ради, укропівець Олександр Омельчук переконаний, що лише спільно працюючи, депутати і голова зможуть виконати усі передвиборчі обіцянки.

«В кожній громаді – однакові проблеми – дороги, освітлення, медицина, освіта. Але тепер люди самостійно вирішуватимуть, в яких умовах вони житимуть, в яких умовах лікуватимуться, як і де навчатимуться їхні діти. Як депутат обласної ради, я зацікавлений в тому, аби те, що вони задумали, склалося якнайкраще, – каже Олексадр Омельчук. – Жидичинська ОТГ – перспективна громада і мені дуже хочеться, щоб до них приїздили і переймали досвід керівники інших ОТГ, щоб вони показували, як потрібно розвивати громаду. Я впевнений, що вони зможуть це зробити, а депутати обласної ради будуть відстоювати і допомагати в їхньому прагненні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus