USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У звільненому Лимані знайшли майже 200 одиночних та одну братську могилу

7 Жовтня 2022 20:46
У звільненому Лимані виявлено близько 200 одиночних та одну братську могилу із тілами загиблих під час російської окупації.

Як повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у деокупованих Лимані та Святогірську розпочали ексгумацію та перезахоронення загиблих і померлих під час окупації, пише УНІАН.

«У Лимані наразі відомо про два поховання. Одне з них налічує близько двох сотень могил. За попередньою інформацією, це – одиночні могили, де поховані цивільні. На іншій ділянці – братська могила, у якій, за оперативними даними, можуть бути як військові, так і цивільні. Точну кількість ще доведеться встановити», – зазначив він.

За словами голови ОВА, наразі правоохоронці досліджують ці місця.

Кириленко закликав усіх утриматися від коментарів стосовно кількості захоронених людей та причин їхньої смерті до остаточних висновків експертів.

«У Святогірську на міському кладовищі перезахоронили 21 тіло – цивільні, загиблі в окупації. Поки тривали бої за Святогірськ та окупація, загиблих закопували на вулицях і подвір’ях. Усі тіла з числа перезахоронених сьогодні ідентифіковані...», – додав він.
Звільнення Лиману – що відомо

1 жовтня стало відомо, що у Лимані Донецької області українські військові вже підняли державний прапор, але там ще тривають бойові дії.

Удень 2 жовтня Лиман повністю було зачищено від російських військ.

У населеному пункті Яцьківка під Лиманом працівники ДБР виявили штаб окупантів, який вони облаштували в одному з приватних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus