USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Казахстані всю ніч точилися бої – 150 убитих. ВІДЕО

17 Грудня 2011 16:41
Спротив страйкуючих нафтовиків в казахському місті Жанаозен продовжувався усю ніч. І це незважаючи на те, що було введено бронетехніку, внутрішні війська та морську піхоту.

Про це пише Gazeta.ua .

Частина нафтовиків і молоді заволоділа зброєю поліції. Працівників МВС роззброїли під час вчорашніх сутичок на центральній площі Жанаозена. Також на руках у людей були мисливські рушниці.

«На околицях Жанаозена всю ніч йшли перестрілки і справжні вуличні бої. За словами робітників, кількість убитих нафтовиків і мирних жителів перевалила за позначку 150 людей. Ці дані будуть уточнюватись. Але вже зараз лікарні Жанаозеня і Актау забиті пораненими», - йдеться у повідомленн казахських соціалістів.

В свою чергу, місцеві соціалісти закликають людей продовжувати спротив.

На знак солідарності із нафтовиками Жанаозеня на всіх видобувних підприємствах Західного Казахстану оголошено страйки. В обласний центр Актау введено війська і бронетехніку, повідомляють активісти.

Сьогодні також мітинги мають пройти у багатьох містах по всій країні.

Станом на 8 ранку за київським часом у Казахстані було заблоковано частину опозиційних сайтів та Youtube. Декількох блогерів, які описували події в Жанаозені, заарештували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Хатуль Мадан Показати IP 17 Грудня 2011 17:24
Каждого зарвавшегося "царька" ждёт смерть Каддафи и Хусейна. Не хотите мирно отдать власть народу, народ её заберёт насильно.
Антон Показати IP 17 Грудня 2011 19:16
Казахстан член того митного союзу, куди нас тягнуть ?
EyeInTheSky Показати IP 17 Грудня 2011 20:18
Вот вам и "казахское экономическое чудо"! И это в Казахстане, там, где уровень зарплат выше чем в Украине. Расплата за десятилетия грабежа и издевательств над страной, населением, отсутствие РЕАЛЬНЫХ позитивных изменений для людей, дебилизация молодёжи, отсутствие социальной справедливости и перспектив - рано или поздно маятник качнётся в ДРУГУЮ сторону. Остаётся только представить себе КАК это будет в Украине.......
Казах Показати IP 17 Грудня 2011 22:09
не принимайте все на веру. все раздувается искусственно. нет столько убитых.все волнения тщательно спланированы и проплачены с целью расшатать обстановку.Большинство населения против всего этого. Кстати, те нефтянники, которые бастовали за повышение заработной платы, имели минимум 1,5 тысячи долларов.А в погромах принимали участие совсем другие люди. В других городах все спокойно. Ни о каких митингах нет и речи. связь и интернет не работают только в самом Жанаозене.
Хатуль Мадан до Казах Показати IP 18 Грудня 2011 10:07
нах... тоді назарбашка ввів надзвичайний стан по всій країні????
EyeInTheSky до Казах Показати IP 18 Грудня 2011 12:50
Как говаривал, однажды, один английский лорд "Всякая власть развращает, но абсолютная власть развращает абсолютно". Судя по тому, что в России, Украине прочих постсоветских заповедниках тотальной коррупции, социальной несправедливости и беззакония на освещение этой темы наложено информационное "табу" и раздаются заезженные блеяния про "руку Вашингтона", можно уверенно сказать, что для находящаяся последние 20 лет у власти ТИМОкратия (не путать с ДЕМОкратией) не только понимает - ПОЧЕМУ это происходит, но и точно знает, что их "лафа" имеет свойство ЗАКАНЧИВАТЬСЯ.
Антон Показати IP 18 Грудня 2011 18:17
Казаху_ Смешно слышать как Вы своего шефа защищаете. Точно такие же аргументы приводили наши придворные писаки, обливая грязью чернобыльцев. Зажрались, мол... и пр. Как вы похожи. Никто вам уже давно не верит.
Олег Показати IP 18 Грудня 2011 18:25
Не знаю де правда а де брехня. Часто буваю в Казахстані, рівень життя вищий ніж на Україні .Зарплата у робочих на заводі 500$.Амитним союзом вони не задоволені.Піднялась ціна на розмитнення авто росіяни пхають свої ВАЗи котрі і в Росії купувати не хочуть.Назарбаев не бідний чоловік але і прсті люди там живуть краще.
Іван Козолуп Показати IP 18 Грудня 2011 19:42
Якщо Бандюкович і ко будуть вести себе далі так само, їх чекає така ж участь, як і лідерів Лівії.
миколас Показати IP 18 Грудня 2011 22:03
працював в в казазхстані в мангашлику.був у м.Актау/тоді м.Шевченко.Що мене здивувало,будувався багатоквартирний
Сашан Показати IP 19 Грудня 2011 10:53
Можновладцы держат нас за лохов а мы молчим потому что боимся ...
Казах Показати IP 19 Грудня 2011 16:05
Антону_ Ну во-первых шефа, я не защищаю, т.к. являюсь гражданином Украины. просто нахожусь на месте и вижу ситуацию изнутри. подавляющему большинству это не нужно.Никто не интересуется политикой. люди работают. пенсия 300$, зп врача от 500$. При наличии головы и рук зарабатывать 1500$ не проблема.причем цены ниже чем в Луцке. Идет планомерное расшатывание ситуации. Ливию помните?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus